Системни заплахи с убийство срещу фелдшер от Хисаря

0
Извършителят е обявен за общодържавно издирване
Извършителят е обявен за общодържавно издирване Снимка: NOVA

Извършителят е обявен за общодържавно издирване

Нов случай на агресия срещу медицински персонал от Спешна помощ в град Хисаря отново поставя на дневен ред темата за сигурността на медиците. Фелдшерът Георги Батакчиев е бил многократно заплашван с убийство от местен жител на име Тодор Тодоров, който умишлено насъсквал своите кучета срещу него по време на служебни визити.

Тодоров злоупотребявал със системата за спешни повиквания, като подавал фалшиви сигнали към телефон 112 повече от две години. „Повече от 50 пъти съм ходил в дома му без основателна причина“, споделя пред NOVA Батакчиев. Той добавя, че заплахите с убийство са се случвали многократно, като често Тодоров бил в нетрезво състояние.

След многократни жалби и оплаквания, случаят стигнал до съд, но Тодоров не може да бъде открит, за да му бъде връчена призовката. Той е обявен за общодържавно издирване.

Батакчиев разказва още, че Тодоров притежава колекция от хладни оръжия и използвал възрастната си майка като оправдание за фалшивите сигнали. Според други медици от същия център, случаите на агресия не са изключение, като подобни инциденти се случват през годините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    Тази гавра трябва да се преустанови.Цели 2 години блокира 112 с намерение да си прави кефа, а в същото време някой може да се нуждае от спешна помощ и да бере душа. Фелдшерите у нас са кът и нови с години не се обучаваха.Необходимо е да бъде наказан , за да се откаже от тъпите си игрички и да се въведе ред . Медиците от Спешна помощ заслужават уважение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари