Синдикат "Образование" предлага втора зимна ваканция за учениците

18
Тя да бъде различна от коледната и да се пада в края на януари и началото на февруари
Тя да бъде различна от коледната и да се пада в края на януари и началото на февруари

Тя да бъде различна от коледната и да се пада в края на януари и началото на февруари

Да се въведе нова, допълнителна зимна ваканция в рамките на поне седмица би било добро решение за учениците. Тя да бъде различна от коледната и да се пада в края на януари и началото на февруари. Такава идея предлагат от Синдикат “Образование”, които за пореден път изразиха критики към графика на учебното време, който МОН предложи за новата учебна година.

Размерът на учебното време едно към едно пряко не влияе на качеството на образованието и ако ние се опитваме да доказваме, че имаме учебно време, което се увеличава 3 пъти от 2016 г., това в никакъв случай няма да са положителните дивиденти за системата. Смятаме, че на учениците им липсва една по-голяма зимна ваканция, през която да бъдат повече с техните родители. Виждаме желание да покажем, че имаме някакви ваканции, но в крайна сметка те не са нещо революционно”, посочи председателят на синдиката Юлиян Петров пред “Труд news”.

От синдиката не са съгласни със сливането, което МОН прави на почивните дни и празниците. От 27 дни ваканция общо, само 11 са реално почивни, а останалите са празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    Кики
    Ей, на даскалите изобщо не им се работи! Още през пандемията им хареса така нареченото "онлайн" обучение.. вземаха си паричките, а децата изобщо не получаваха качествено образование. Сега и още една ваканция.. айде, по-добре - НЕ.
  • 0
    14
    Учител
    В последното предложение за пролетната ваканция за предстоящата учебна година, обединяването на пролетната и великденската ваканции, е добро решение. Така се събират повече дни и времето може да се използва по- рационално. Защото всеки ученик има право да си " пусне" някой друг ден. Но за всеки учител е неудобно да си взима ден извън обявените ваканции.
  • 3
    13
    До 12
    Г-жа баба, оставете тези внуци да се оправят сами. Не е толкова трудно, с малко наблюдение те се справят отлично и се гордеят със себе си. Иначе ще отгледате поредните,дето все нещо им е напреки, все другите виновни...Образованието е такова-добро, лошо, кадърните и научени на труд и постоянство се оправят, другите мрънкотят, избор имат и родителите, и бабите и дядовците. Гледайте си живота.
  • 5
    12
    Баба
    Е, открийте топлата вода. Браво. Че то от години се вижда, че ваканциите са примерно 7 дни, а 4 са почивни или празнични по календар. Само за ваканции говорите. А какво е образованието? И колко са заедно с родителите си през тях, защото хората ходят на работа все пак и там никой не се съобразява с ваканциите. Да живеят бабите и дядовците, който ги има.
  • 3
    11
    до 10
    Абсолютно правилно! Само да добавя, че явно отрочето на #1 не може и обувките си да върже сам!😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари