Симеон Ставрев: „Софийска вода“ иска поскъпване на водата с над 22%

0
Удължаването на концесията на „Софийска вода“ доведе до искане за ново поскъпване на водата
Удължаването на концесията на „Софийска вода“ доведе до искане за ново поскъпване на водата

Удължаването на концесията на „Софийска вода“ доведе до искане за ново поскъпване на водата

Столичният общински съветник Симеон Ставрев, представител на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и „Спаси София“, изрази сериозна загриженост във връзка с новото искане на „Софийска вода“ за поскъпване на водата с над 22%. Ставрев припомни, че концесията на „Веолия“ за „Софийска вода“ беше удължена със седем години в предишния мандат на Столичния общински съвет (СОС) с гласовете на ГЕРБ и ВМРО.

Искането за ново увеличение

Според информацията, предоставена от Ставрев, „Софийска вода“ е поискала на днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) увеличение на цената на водата с над 22%, което би довело до поскъпване на един кубик вода от 2.94 лв. на 3.60 лв. Това искане предизвика сериозна реакция и критика от страна на общинския съветник.

„Увеличението е прекалено,“ коментира Симеон Ставрев в своя публикация в социалните мрежи. Той акцентира върху факта, че удължаването на концесията на „Веолия“ е била подкрепена от ключови фигури в предишния СОС.

Политическите отговорници

Ставрев посочи, че особено активен по темата за удължаването на концесията е бил Прошко Прошков, който премина през няколко партии, преди да се присъедини към ГЕРБ като част от гражданската квота. Прошков, заедно с председателя на СОС по това време Георги Георгиев и кметицата Йорданка Фандъкова, също подкрепиха удължаването на концесията.

„Това увеличение е напълно неоправдано и не отразява реалните нужди на гражданите,“ заяви Ставрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари