Силни дъждове и ветрове обхващат Гърция

0
Властите предупреждават за лошо време
Властите предупреждават за лошо време

Властите предупреждават за лошо време

Днес Гърция е изправена пред сериозни метеорологични предизвикателства, като силни дъждове, градушки и бурен вятър обхващат редица региони в страната. Засегнати са основно областите Атика, Пелопонес, Евия и Еврос, където лошите атмосферни условия водят до сериозни проблеми с инфраструктурата и движението.

Гръцката Гражданска защита отправи спешно предупреждение към гражданите и туристите да не предприемат пътувания през следобедните часове, когато метеорологичните условия се очаква да се влошат още повече. Органите съветват всички да останат на сигурно място и да избягват ненужни излизания навън.

Вчера гръцката столица Атина беше обхваната от поройни дъждове, които доведоха до наводнения по много улици и пътища. В резултат на това, трафикът в града беше сериозно нарушен, а много автомобили останаха блокирани в наводнените участъци.

Особено тежко е положението в град Волос, където наводненията засегнаха множество домове. Въпреки материалните щети, до момента няма съобщения за пострадали хора, което е малка утеха за засегнатите жители.

Освен това, силните ветрове принудиха част от морския транспорт да преустанови дейността си, което допълнително затрудни придвижването между островите и континенталната част на Гърция. Това е сериозен удар за туристическия сезон, който все още е в разгара си.

Властите продължават да следят ситуацията отблизо и предупреждават за възможни допълнителни опасности в следващите часове и дни. Призовават се всички да бъдат внимателни и да следят актуалните прогнози и предупреждения на метеорологичните служби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари