Силна буря удари Атина и Пелопонес

0
Наводнения, затворени пътища и предупреждения към туристите
Наводнения, затворени пътища и предупреждения към туристите Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наводнения, затворени пътища и предупреждения към туристите

Силна буря засегна Атина и Пелопонес, причинявайки значителни затруднения в движението и наводнения по основните пътища в засегнатите райони. В гръцката столица, където обилният дъжд не спира от сутринта, трафикът е сериозно затруднен, особено в централните части на града, където нивото на водата върху платното е високо.

Затворени пътища и прекъснат обществен транспорт в Атина

В квартал "Калитеа", един от най-засегнатите райони в Атина, повечето пътища са затворени от полицията, съобщават властите. Заради наводнените улици, движението на част от градските автобуси е временно спряно, като местните власти призовават жителите и гостите на града да се въздържат от пътуване, докато не се облекчи пътната обстановка.

Пелопонес под обсада от дъждове

Силен дъжд вали и в голяма част от Пелопонес, където също има наводнени пътища. Властите в региона предупреждават местните жители и туристите да избягват пътувания, докато бурята не премине. Гражданска защита издаде предупреждение към туристите, които почиват в района, да не влизат в морето, тъй като условията са опасни.

Локални валежи в цяла Гърция

В цяла Гърция има локални гръмотевични валежи, които макар и интензивни, не създават значителни затруднения в трафика в повечето райони. Северна Гърция, макар също да е под обсада от дъждове, не изпитва сериозни проблеми на пътищата.

Корфу и Йонийските острови засегнати, но без значителни проблеми

Корфу и няколко други острова в Йонийско море също са засегнати от бурята. Въпреки това, трафикът на фериботите не е нарушен, като пътните и морските връзки с континенталната част на Гърция продължават да функционират нормално.

Туристите в Ксанти и Комотини с незначителни затруднения

В Ксанти и Комотини, където почиват много българи, времето е мрачно, но това не пречи на туристите да се наслаждават на почивката си. Според информация от местни туристи, плажуването не е прекъснато, въпреки мрачните облаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
    Ze sfe po🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари