Силен трус предизвика паника в Турция

0
Земетресение с магнитуд 4,1 разтърси окръг Ерзинджан
Земетресение с магнитуд 4,1 разтърси окръг Ерзинджан

Земетресение с магнитуд 4,1 разтърси окръг Ерзинджан

Земетресение с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер разтърси днес окръг Ерзинджан в Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Епицентърът на труса е бил локализиран в град Рефахийе, на дълбочина 9,58 километра под земната повърхност.

Сеизмичното събитие е регистрирано в 09:57 часа местно време, предизвиквайки паника сред местното население. Въпреки силата на труса, към момента няма постъпила информация за пострадали хора или нанесени материални щети.

Окръг Ерзинджан е известен като силно сеизмична зона, с история на разрушителни земетресения. През 1939 година регионът е бил epicenter на катастрофален трус с магнитуд 7,8, а през 1992 година - на друго силно земетресение с магнитуд 6,8.

Експертите от АФАД продължават да наблюдават ситуацията и призовават жителите на засегнатия район да бъдат бдителни и подготвени за евентуални вторични трусове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    881125g
    Ze sfeta🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари