Силен старт на сезона за децата от СКТМ Дунав Русе

0

Владимир Райков и Адриан Цветков донесоха медали за Русе

В залата по тенис на маса в град Русе се проведе вълнуващо състезание, което привлече вниманието на любителите на този динамичен спорт. На 12 и 13 октомври 2024 година Купа България "Млад Олимпиец" за Северна България събра 55 млади надежди, готови да демонстрират своите умения и да се борят за призовите места.

Силно представяне на русенските състезатели

Спортен клуб по тенис на маса "Дунав" - Русе и Ученическа спортна школа - Русе изпратиха общо девет свои възпитаници в надпреварата. Под ръководството на опитните треньори Петър Петров и Стефан Лъвчиев, младите таланти показаха завидни умения и борбен дух.

Големият успех за русенския отбор дойде с представянето на 11-годишния Владимир Райков. Талантливият състезател достигна до финала на турнира, където след оспорвана битка отстъпи на Красен Савов от клуб "Тетрон", завоювайки така сребърен медал.

Не по-малко впечатляващо бе представянето на 12-годишния Адриан Цветков. С много борбена игра и демонстрация на завидни технически умения, той успя да се пребори за бронзовия медал, допълвайки успеха на русенския отбор.

Обещаващи дебюти и силни изяви

Деветгодишният Стелан Лъвчиев също заслужава адмирации за своето представяне, достигайки до четвъртфиналите на турнира. Това постижение говори за големия потенциал на младия състезател и дава надежди за бъдещи успехи.

Кристиян Антониев, въпреки крехката си 8-годишна възраст, показа завидни умения и се класира на престижното единадесето място. Борис Томов, на 9 години, зае шестнадесето място, а 11-годишният Туан Мартинов направи своя дебют в състезанието, трупайки ценен опит за бъдещето.

При момичетата също имаше поводи за гордост. Тамара Илиева, Бояна Харнева и Кристалина Узунова направиха своя дебют на голямата сцена, като и трите успяха да преодолеят предварителните групи, показвайки обещаващ потенциал.

Път към финалите

Турнирът в Русе служеше като квалификация за финалния кръг, който ще се проведе в град Панагюрище. Особено внимание заслужава фактът, че Кристиян Недев от СКТМ "Дунав" - Русе вече е класиран по ранглиста под номер три, което го прави един от фаворитите за предстоящите финали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари