Силен снеговалеж предизвика хаос в Южна Африка

0

Стотици шофьори са били принудени да прекарат нощта в своите автомобили

На 21 септември необичайно силен снеговалеж предизвика сериозни затруднения по пътната мрежа на Южна Африка, оставяйки много хора блокирани по пътищата, предаде SnowReport. Според съобщенията, стотици шофьори са били принудени да прекарат нощта в своите автомобили, а към обед местно време все още не са могли да се освободят от снежната блокада.

Една от най-силно засегнатите артерии е магистрала N3, която свързва Йоханесбург с крайбрежния град Дърбан. Въпреки усилията на местните власти, големи участъци от магистралата остават затворени, като алтернативни маршрути за отклоняване на трафика засега не са възможни.

Спешните служби работят неуморно през цялата нощ, за да окажат помощ на блокираните шофьори, но все още няма информация колко хора са попаднали в капана на снежната стихия и в какво състояние се намират. Таня Доогра, представител на компанията, управляваща магистралите, заяви пред телевизионната мрежа ENCA, че екипите продължават да полагат усилия, но ситуацията остава критична.

Необичайният студен фронт, донесен от система с ниско налягане, причини внезапно понижаване на температурите и обилен снеговалеж в райони на Източен Кейп, Квазулу-Натал и Фрий Стейт, само дни преди пролетното равноденствие в южното полукълбо.

Южноафриканската метеорологична служба е издала предупреждения за предстоящи студени дни и призовава населението да бъде подготвено за влошаване на времето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари