Си Цзинпин призова за възобновяване на преговорите между Русия и Украйна

2
Това се случи на срещата на китайския президент с Виктор Орбан в Пекин
Това се случи на срещата на китайския президент с Виктор Орбан в Пекин Снимка: Facebook

Това се случи на срещата на китайския президент с Виктор Орбан в Пекин

Президентът на Китай Си Цзинпин направи силен призив за възобновяване на преките преговори между Русия и Украйна по време на срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан в Пекин. Според държавната телевизия, китайският лидер подчерта значимостта на ролята на световните сили в този процес, изразявайки надежда, че всички големи държави ще упражнят положителна енергия вместо отрицателна, за да се постигне бързо прекратяване на огъня.

"Само когато всички големи сили упражнят положителна енергия, вместо отрицателна, зората на прекратяване на огъня в конфликта ще се появи възможно най-скоро," заяви Си Цзинпин. Той подчерта, че е в интерес на всички страни да има бързо примирие и намиране на политическо решение.

Орбан в мисия за мир

Унгарският премиер Виктор Орбан, който посети Москва и Киев миналата седмица, определи своето необявено посещение в Китай като "Мисия за мир 3.0". Посещението на Орбан предизвика различни реакции, като в Брюксел го определиха като лична инициатива, а не на ниво Европейски съюз.

Ролята на Китай в международния мир

Позицията на Китай в международните конфликти винаги е била на вниманието на световната общност. В случая с конфликта между Русия и Украйна, Пекин ясно заявява своето желание за мир и стабилност в региона. Си Цзинпин многократно е подчертавал важността на диалога и сътрудничеството между световните сили за решаване на глобалните проблеми.

Въпреки че Китай е близък съюзник на Русия, позицията на Си Цзинпин показва готовност за посредничество и подкрепа за мирните преговори. Това може да се разглежда като важен сигнал за международната общност и потенциално повратен момент в усилията за постигане на мирно решение на конфликта.

Международни реакции и очаквания

Реакциите на международната общност към призива на Си Цзинпин за възобновяване на преките преговори между Русия и Украйна са смесени. Докато някои държави приветстват усилията на Китай за посредничество, други остават скептични поради сложността на конфликта и различията в интересите на замесените страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари