Ще въведат ли винетки на Околовръстния път на София?

0
Задава ли се нов проблем за столичани?
Задава ли се нов проблем за столичани? Снимка: БНТ

Задава ли се нов проблем за столичани?

Столична община и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отново са в центъра на дискусия за винетките на околовръстния път в София. След отказ на Столичната община да подпише споразумение с АПИ за съвместна поддръжка на републиканската пътна мрежа на територията на града, от агенцията предупреждават, че може да се наложи въвеждане на винетки. Това би засегнало движението на столичани по околовръстния път.

Предупреждението на АПИ

Инженер Йордан Вълчев, председател на управителния съвет на АПИ, заяви в предаването "Денят започва", че агенцията не желае да се конфронтира със Столична община и иска да работи заедно за решаване на проблемите, които засягат гражданите на София. АПИ е помолила СО да подпише две допълнителни споразумения“, уточни пред БНТ Вълчев. Едното вече е подписано, но агенцията очаква общината да подпише и второ, което да уреди реципрочни ангажименти по поддръжката на пътищата.

АПИ изрази надежда, че няма да се стигне до мярката за въвеждане на винетки, но добави, че са готови на този ход, ако не бъде намерено решение.

Отговорът на Столичната община

От Столичната община контрираха, че винетки не са дължими на територията на града, позовавайки се на решение на Министерския съвет от 2020 година. Иван Василев, изпълняващ длъжността заместник-кмет по обществено строителство, заяви, че гражданите не трябва да се притесняват за винетки в София, и обвини АПИ, че създава излишно напрежение в предизборен период.

„Знаете ли какъв е въпросът? Защо в началото на предизборна кампания се всява страх в хората, че трябва да плащат винетки. Не трябва да се плащат винетки в София. Решението на МС е ясно“, категоричен беше Василев. Той също така изрази надежда, че разговорите ще продължат в конструктивен дух и че ще се намери решение на проблемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    АПИ
    Ебал съм ги! Софиянци са богати! Щом имат пари за майбаси, бентлита, ферарита, ламборджинита, кубчета, джипки, електрички, силиконови цици и хиалуронови джуки на курвите си – ще плащат и по две винетки даже!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари