Ще успеят ли ИТН и „Възраждане” да спрат времето с блъскане в парламента

1
Див популизъм управлява България. Хората, които гласуват за тия демогози, заслужават съдбата си
Див популизъм управлява България. Хората, които гласуват за тия демогози, заслужават съдбата си Снимка: БТА

Див популизъм управлява България. Хората, които гласуват за тия демогози, заслужават съдбата си

ИТН и „Възраждане“ правят политическо шоу в парламента, да се покажат като защитници на народа – как храбро се борят с изискванията за усвояване на средства от еврофондове и с международните договори против замърсяването, пише Е -vestnik.

Вкарваш 16 депутати (ИТН) и 38 („Възраждане“), окупираш трибуната, каниш и няколко десетки гости да викат като агитка и няма нужда да си мнозинство. Народното събрание е подчинено. Да им покажем как се правят нещата.

Не щем зелена енергия, искаме миньори да копат кюмюр. Фотоволтаиците и батерийните паркове са зло, смърт за България. Зеленото движение, което е най-незначителната политическа сила у нас, е представено като зелен октопод и заплаха за страната.

ТЕЦ-овете ги закриват навсякъде в Европа, някъде вече са погребани напълно. Само войната на Путин принуди някои страни да пуснат отново отделни централи и да отложат .

В Гърция, където няма АЕЦ, закриха ТЕЦ-ове. Мицотакис спечели избори, като обеща между другото бърза декарбонизация и закриване на всички ТЕЦ на въглища. Заради войната пуснаха някои отново, дали са им отложени срокове.

Но ние сме по-умни, печелим избори с обещания да не закриваме тецове. ИТН и „Възраждане” искат да спрат времето и да останем в миналото.

Денков като премиер им даваше по 36 заплати на миньорите да напуснат работа. Тецовете не работят с пълен капацитет. В момента в ТЕЦ Марица изток работят 3 от 8 мощности и то с непълен капацитет. И няма шанс да заработят с пълен капацитет.

Трудно е да се сравнява поради сложната система от цени според мощност, преференциални договори за изкупуване и други, но токът от ТЕЦ е в пъти по-скъп от този на ВЕЦ и фотоволтаици и около 5 пъти по-скъп от този на АЕЦ. Държавата ги поддържа с микс на тока с изкуствени цени и регулации. На практика са дотации от нашите джобове и нелоялна конкуренция. Ако направят свободен пазар на тока, никой доставчик няма да купува скъпия ток от ТЕЦ освен държавата, която така ги поддържа изкуствено и увеличава заплати, поддържа работни места. Същевременно в много области не достига работна ръка.

Сега на 15 хил. работници в тецове (половината са миньори) изплащат общо към 38 млн. на месец за заплати. Нещо като социални помощи от националния бюджет.

Шепа демогози у нас искат българите да сме някакво изключение, тецовете на въглища да си работят завинаги.

Ето това положение искат да запазят ИТН и „Възраждане“ с всички акробатични средства, късане на кабели, окупиране на трибуната, крясъци и борби с лакти. И да попречат България да си вземе парите от плана за възстановяване и развитие, за да защитят идеала, изразен от един миньор от Димитровград пред камерите на телевизиите – „Искам не само аз, а и децата ми да работят в рудника“.

Тошко, Слави и Костадинов си намериха достойни избиратели

Направо ги настигаме най-богатите европейски държави с тия народни водачи.

Цирковете за миньорите от ТЕЦ-овете напомнят за стоманолеярите от Кремиковци. Идваха по няколко хиляди в центъра на София да окупират сгради и булеварди. Без тях сме щели да загинем, ако спрат доменните пещи, щяло да стане катастрофа, ако спре коксохима, който работи непрекъснато, ще има химическа реакция и ще гръмне София, и т. н.

Един предприемач купи комбинат „Кремиковци”, построи два нови завода там и го оздрави, после го продаде. Само новите заводи бяха на печалба и като го изкараха на продан, само те бяха 80% от стойността на комбината. Смени си собствеността няколко пъти и го закриха от несъстоятелност.

ТЕЦ-овете са на загуба, не работят с пълен капацитет. ИТН и „Възраждане“ не искат да ги закриват, това било националната сигурност и т. н.

Така ни плашеха като затваряха блокове 1 и 2 в Козлодуй, после блокове 3 и 4. Щели сме да останем на студено и прочие. Оказа се, че с двата нови блока АЕЦ „Козлодуй” произвежда почти същото количество ток, колкото с 6 блока. България е поддържала повече мощности и е пълнила гушата на руските доставчици и ремонтни фирми.

После ни плашеха, че ако не построим „Белене“ токът ще поскъпне 18 пъти и т. н.

Пак така ни плашеха, че ще останем на студено без руски газ. Че цените на бензина ще скочат до небето без руски петрол. И т. н.

Див популизъм управлява България. Хората, които гласуват за тия демогози, заслужават съдбата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Ха-ха!
    Някой много прост педераст е писал тая словесна диария! Да живее „Възраждане“! Слава России!
  • 0
    4
    Учуден
    Че и русенец се писал, но си е най обиконовен селяндур, който се кефи на чалгари и пишман патрЕоти развяващи руски знамена на 3-ти Март. Ето защо Русе не на това днешно дередже, заради подобни "русенци"
  • 0
    3
    Ето го
    Първият идиот под този анализ се изтропа вече в коментар 1. Чече, Путлер обяви отворени врати в дивите степи за такива като тебе, вземай памперсите, че там и това вече няма сигурно, и заминавай. Заради питекантропи като тебе сме до тука!
  • 0
    2
    Браво!
    Чудесен анализ! Има ли кой да прочете? Има ли кой да разбере? Или видиотяването е тотално? Май да. Заслужавате съдбата си.
  • 1
    1
    русенец
    Тези простотии кой ги изцвъка?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари