Ще правят нов общински пазар в квартал „Чародейка“

1
Новият пазар ще заема площ от 230 квадратни метра на улица "Филип Станиславов"
Новият пазар ще заема площ от 230 квадратни метра на улица "Филип Станиславов" Снимка: Община Русе / Архив

Новият пазар ще заема площ от 230 квадратни метра на улица "Филип Станиславов"

Община Русе планира изграждането на нов пазар в квартал "Чародейка Г-север", който ще отговори на дългогодишните очаквания на местните жители за разширяване на търговската инфраструктура в района. Инициативата идва от общинското търговско дружество "Общински пазари" ЕООД, което е разработило проект за четири нови търговски павилиона.

Според информация от Община Русе, новият пазар ще бъде разположен на улица "Филип Станиславов". Проектът предвижда изграждането на четири павилиона, всеки с размери 6,25 на 9,10 метра, които ще заемат обща площ от 227,50 квадратни метра. Конструкцията на павилионите ще бъде метална, с външни стени от термопанели и PVC дограма.

Управителят на "Общински пазари" ЕООД е внесъл предложение в Общинския съвет за одобрение на инвестицията, която се оценява на 375 000 лева. Средствата ще бъдат осигурени от собствения бюджет на дружеството, като се очаква възвръщаемост на инвестицията в рамките на 8 години след завършването на проекта.

Главният архитект на Община Русе вече е одобрил схемата и е издал разрешение за поставяне на търговските обекти. Те ще бъдат изградени в общински поземлен имот с идентификатор 63427.6.52 по кадастралната карта на град Русе, представляващ УПИ II - "за жилищно строителство и търговия" в квартал 597 на жилищен комплекс "Чародейка Г-север".

Вътрешното оформление на павилионите включва щендерна конструкция и гипсокартон, нови настилки от гранитогрес, окачени тавани и енергийно ефективно LED осветление. Очаква се новият пазар да предлага разнообразие от хранителни стоки, като е предвидено и разкриването на аптека.

Реализацията на този проект е част от програмата за развитие на "Общински пазари" ЕООД за 2024 година и цели да допълни мрежата от общински търговски обекти в различните квартали на Русе. Инициативата отговаря на многобройните запитвания от страна на жителите на квартала за разширяване на търговските услуги в района.

Предстои Общинският съвет - Русе да разгледа предложението в края на текущия месец. Очаква се съветниците да дадат своето съгласие за реализацията на проекта, който ще подобри качеството на живот в квартал "Чародейка Г-север" и ще стимулира местната икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари