Ще гласуват ли свалянето на Рая Назарян?

0
Бъдещето на председателя на парламента виси на косъм
Бъдещето на председателя на парламента виси на косъм Снимка: БТА

Бъдещето на председателя на парламента виси на косъм

Политическата сцена в България отново е разтърсена от опити за промени на върха. Утре сутринта ще стане ясно дали ще бъдат намерени необходимите 80 гласа, за да се внесе точка в дневния ред на парламента за отстраняване на председателя Рая Назарян. Според депутати, предложението на ПП - Демократична България към "Има такъв народ" и "Възраждане" за подписване под искането е срещнало отказ, но те са заявили готовност да участват в гласуването, ако точката бъде внесена.

Тази несигурност е довела до разногласия в Бюрото на Българската социалистическа партия, които са обяснили, че ако депутатите на Костадин Костадинов и Слави Трифонов не подпишат, те също няма да подкрепят предложението. След дълги заседания през целия ден във вторник, все още няма яснота какво точно ще бъде предприето в сряда. Ако точката все пак бъде приета, в четвъртък парламентът ще трябва да гласува за свалянето на Рая Назарян.

В същото време, президентът Румен Радев все още не е свикал политическите сили за консултации относно датата на новите избори. Това допълнително усложнява ситуацията, като създава напрежение сред политическите играчи. Публичното потвърждение на Петър Чобанов и Горица Грънчарова, че са склонни да приемат поста служебен премиер, е изнервило администрацията на Радев, която следи развитието на ситуацията в парламента.

Утрешният ден ще бъде ключов за бъдещето на Рая Назарян като председател на парламента и за политическата стабилност в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари