Шофьори алармират за опасен участък на пътя Русе - Велико Търново

0
Пътната агенция обещава цялостен ремонт на проблемния маршрут
Пътната агенция обещава цялостен ремонт на проблемния маршрут Снимка: bTV

Пътната агенция обещава цялостен ремонт на проблемния маршрут

Международният път, свързващ Европа с Азия, се превръща в сериозно предизвикателство за шофьорите поради влошеното си състояние. Интензивният тежкотоварен трафик и рекордните летни горещини са довели до образуването на дълбоки коловози и повреди в асфалтовата настилка на ключови участъци от трасето.

Особено критичен е участъкът край село Куцина, където дълбоките коловози в асфалта създават реална опасност от пътни инциденти. Шофьорите споделят своите притеснения относно безопасността на пътуването по този маршрут, съобщава bTV.

Един от водачите описва ситуацията така: "По-лошо от Околовръстното в София. Трима човека има убити и всеки момент може да стане катастрофа с МПС. Една педя коловоз по пътя за Полски Тръмбеш, дясната посока за Търново е като траншея. Всяка година става това нещо, правят донякъде и като се нагорещи асфалтът, като минат тези камиони по 40 тона и коловозът е готов."

Репортерска проверка потвърждава, че след горещото лято с рекордни температури, повредените участъци по международния път са се увеличили значително. Това създава допълнителни рискове през зимния сезон, когато коловозите се заледяват и превръщат пътуването в истинско изпитание за шофьорите.

Друг участник в движението коментира: "Опасни са, много са опасни! И не вземат мерки лятно време както другаде ги спират по горещините тежкотоварните автомобили да ги спират, да не се движат."

От Областно пътно управление - Велико Търново съобщават, че международният път не е ремонтиран основно от 2006 година. Въпреки това, наскоро са стартирали ремонтни дейности за подобряване на състоянието му.

Инженер Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление - Велико Търново, обяснява: "Към момента имаме одобрени задания за целия участък от границите на град Русе до град Габрово, в който да се извърши такъв превантивен ремонт и да се подменят асфалтовите покрития на този участък."

От Агенция "Пътна инфраструктура" допълват, че при ремонтите се използва специална добавка към асфалтовата смес. Тя цели повишаване на точката на омекване при високи температури, което ще предотврати издуването и деформирането на износващия асфалтов слой при интензивен тежкотоварен трафик.

Тези мерки са насочени към подобряване на пътната безопасност и комфорта на пътуващите по този важен международен маршрут. Очаква се след завършване на ремонтните дейности да се намали рискът от пътни инциденти и да се осигури по-безопасно и комфортно пътуване за всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    на майка ти името
    2-ри, че си неграмотен е ясно.
  • 1
    5
    необразован
    Тошкова им е работата,качеството и количеството.на вложеният материал.За изпълнението отговорноста е на тпзи който е приел влизане в експлоатация.
  • 1
    4
    ibgby
    Кажете с точност кои са проблемните участъци - във, преди, след селото, посока Русе ли са, посока Търново ли са? То че целият път от Бяла до Велико Търново е зле е ясно, но ако на места има огромни коловози и/или изтласкан встрани асфалт, хубаво е да се знаят, току-виж някой си остави картера там или ощее по-лошо - катастрофира. Ползвайте Waze и тагвайте такива опасности, ако ги забележите. Правите услуга на много хора, вероятно даже и животи се спасяват по този начин.
  • 4
    3
    До Хахххахх
    Бе има вероятност към 2999 година нещо да се случи.
  • 3
    2
    Участъка
    ЛЯТО СЛЕД ДЪЖД НА БЯЛА НА ПЪТЯ ПРЕДИ ВЪВ КРЪГОВОТО И СЛЕД НЕГО ИЗЛИЗА БЯЛА ПЯНА НА ПОВЪРХНОСТА НА АСФАЛТОВОТО ПОКРИТИЕ.Шосето става хлъзгаво като пързалка.Дали причината не е в това че е положен най обикновен варовиков камък,а не скален материал? Или нещо на отговаря в дълбочина или пластове на полагане или дебелина на някакъв слой от пътя? Или нещо е пропуснал строителят или ,Язе пропускам нещо или съм неграмотен? Неук? Нещо куца.В горещи време след дъжд внимавайте.Нещо.като пешеходните пътеки в Русе и маркировки.След или по време на дъжд върху маркировката трябва да се стъпва внимателно или изобщо да не стъпва човек,а да я.заобикаля иначе има вероятност да е по врат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари