Шофьор се бори за живота си след катастрофа на пътя София - Варна

0
Рисковано изпреварване завърши с тежък инцидент
Рисковано изпреварване завърши с тежък инцидент

Рисковано изпреварване завърши с тежък инцидент

Драматичен инцидент беляза вечерта на главния път София - Варна, оставяйки един от участниците в катастрофата в критично състояние. Сблъсъкът между лек автомобил и товарен камион с полуремарке се случи в района на село Петко Славейков, съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово.

Инцидентът е регистриран около 20:00 часа в Районното управление в Севлиево. Според първоначалните данни от разследването, 36-годишен мъж от Велико Търново, управляващ лекия автомобил, е предприел рисковано изпреварване на камион марка "ЗИЛ" на прав участък от пътя. По време на тази маневра, автомобилът се е сблъскал челно с насрещно движещ се товарен камион с полуремарке, управляван от 60-годишен жител на Разград.

Силата на удара е била толкова голяма, че влекачът е излязъл от пътното платно и се е преобърнал. Водачът на лекия автомобил е пострадал тежко и е транспортиран незабавно в болница с опасност за живота.

Полицейските служители, пристигнали на мястото на инцидента, са извършили първоначални проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества от страна на двамата шофьори. Резултатите от тестовете са отрицателни.

Вследствие на тежката катастрофа е образувано досъдебно производство. Разследващите органи ще трябва да установят точните причини и обстоятелства, довели до този сериозен пътен инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари