Шофьор разцепи гумата си в дупка на магистрала "Хемус"

0
Александър Пекалиев споделя своето преживяване след сериозен инцидент
Александър Пекалиев споделя своето преживяване след сериозен инцидент

Александър Пекалиев споделя своето преживяване след сериозен инцидент

Обход на мястото установи, че спешно извършените ремонти на магистрала "Хемус" оставят много да се желае. Шофьорът Александър Пекалиев разказва за кошмарното си преживяване, когато неговият автомобил попаднал в дълбока дупка. Това се случило при скорост от 120 км/ч, което по неговите думи била съобразена скорост.

"Реших, че при положение, че лявата лента е заета, по-добре да вляза в средната, отколкото да създам предпоставка за пътнотранспортно произшествие. Автомобилът поднесе леко вдясно, добре е, че видях дупката и удържах волана, защото бях на виадукта и ситуацията беше опасна", споделя Пекалиев.

Ситуацията става още по-напрегната, когато гумата му се разцепва и спада за секунди. "Спрях след около 500 метра на първото уширение, за да не създам предпоставки за инцидент. Щетата е за моя сметка, но се надявам от Агенция "Пътна инфраструктура" да предприемат мерки. Ако КАТ бяха дошли, щях да имам акт за несъобразена скорост", допълва той.

На място се установява, че запълването на дупките е извършено с мека смес, която не издържа дори на натиск с крак. Това поставя под въпрос качеството на извършваните ремонти и безопасността на шофьорите по магистралата. Водачите са оставени да се справят сами с последствията от лошото изпълнение на ремонтните дейности, което създава предпоставки за сериозни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Не разбирам
    Наистина не разбирам защо хората се притесняват от това, че КАТ ще им направи акт за несъобразена скорост. Лично аз два пъти съм осъждал ПП-КАТ-Русе , на по две инстанции за такива актове. Вярно, разход на време си е, но удоволствието да гледаш зачервения от срам полицай и пелтечещата им юристка е незаменимо. А адвоката ми е супер доволен. Хора, не навеждайте глави - съдете! Искайте протоколи, създавайте им работа на тътразулниците. Струва си!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари