Шофьор отказва тест за наркотици при проверка в Русе

0
31-годишният русенец си носел метамфетамин за лична употреба
31-годишният русенец си носел метамфетамин за лична употреба Снимка: Dunavmost / Архив

31-годишният русенец си носел метамфетамин за лична употреба

На 18 август, около 18:30 часа, екип от Второ районно управление в Русе е извършил рутинна проверка на лек автомобил марка БМВ на улица „Шипка“. В хода на проверката е установено, че водачът на автомобила е 31-годишен местен жител. При проверката мъжът доброволно предал на полицаите полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, за което той сам заявил, че представлява метамфетамин с тегло около 2 грама, предназначен за лична употреба.

Полицията е отправила покана към шофьора да се подложи на тестове с технически средства за наличие на алкохол и наркотици. Резултатът от теста за алкохол е бил отрицателен, но той е отказал да се подложи на тест за наркотици. На водача е бил издаден талон за изследване и след това е бил конвоиран до болнично заведение. В присъствието на дежурен лекар обаче той категорично отказал да даде проби.

Полицаите са документирали нарушенията и предали материалите по случая на разследващ полицай. Срещу 31-годишния мъж е започнато бързо производство по член 354а, алинея 3, точка 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    при отказ
    за отказ за тест за наркотици – глоба в размер на 2000 лв. и 24 месеца лишаване от книжка. От 2023 г. насам до 6 месеца затвор, ако съответния водач е наказван вече веднъж по ЗДвП и направи отказ при повторна проверка.
  • 1
    9
    092
    Щом закона дава това право! Те не са направени да служат на читавите хора , а на тези които пристъпват закона. Как ще има право да отказва? Ти 53 годишен шофьор на метамфетамини хванаха в Средна кула.
  • 7
    8
    Христо Христов
    За два грама, които след експертизата ще излязат една четвърт активна съставка,прокурора даже и няма да се занимава Ще влезе в ареста 8 месеца за назидание Докато излезе експертизата -което не е малко за два грама от този буклук И на финала ще има споразумение да бъде осъден на лежаното в ареста Въпроса е ,скъпи наркомани - струва ли си да ядете паламарката месеци наред ? За това нещо ,което ви пържи мозъците Давате си парите и си тровите живота ?
  • 6
    7
    БЪЛГАРИН
    9х19 в десятката
  • 5
    6
    за лична употреба
    Всеки сам си преценя, хахаххаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари