Шофьор на ТИР опита да скрие под дрехите си кокаин за над 2 милиона лева

0
Митничари на "Капитан Андреево" осуетиха опит за контрабанда на 13 килограма наркотици
Митничари на "Капитан Андреево" осуетиха опит за контрабанда на 13 килограма наркотици

Митничари на "Капитан Андреево" осуетиха опит за контрабанда на 13 килограма наркотици

Митнически служители на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" осуетиха опит за контрабанда на значително количество кокаин на 9 октомври 2024 година. Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем 36-годишния турски гражданин М.М. за опит за пренасяне на високорисково наркотично вещество през българо-турската граница.

Инцидентът се разигра на трасе "Изходящи товарни автомобили и автобуси" на ГКПП "Капитан Андреево". Товарен автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция, привлякъл вниманието на митническите служители. Въпреки че документите за превозваната стока били редовни, подозрително поведение на втория шофьор - М.М., който напуснал превозното средство преди проверката, предизвикало допълнителни контролни действия.

При извършения личен преглед митническите служители открили 13 пакета, укрити под якето и в бельото на М.М. Полевият наркотест потвърдил, че белият прах в пакетите реагира на кокаин. Общото бруто тегло на иззетото вещество е 13 028 грама, а стойността му се оценява на 2 345 040 лева.

Окръжна прокуратура - Хасково образува досъдебно производство по случая, което се води от разследващ митнически инспектор. С постановление на наблюдаващия прокурор, М.М. бе задържан за срок до 72 часа. На 11 октомври 2024 година прокуратурата внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

М.М. е привлечен като обвиняем за престъпление по член 242, алинея 4, предложение 1-во, във връзка с алинея 2, предложение 1-во, във връзка с член 18, алинея 1 от Наказателния кодекс. Обвинението е за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери, като случаят се определя като особено тежък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари