Шофьор на градски автобус изгони с грубост дете с велосипед в София

1
Мъжът е обяснил пред ръководството на „Столичен автотранспорт“, че е бил провокиран
Мъжът е обяснил пред ръководството на „Столичен автотранспорт“, че е бил провокиран

Мъжът е обяснил пред ръководството на „Столичен автотранспорт“, че е бил провокиран

Шофьор на градския транспорт в София изгони грубо дете с велосипед от автобус по линия №61, предизвиквайки вълна от възмущение и критики в социалните мрежи. Инцидентът се случва в автобус №1309, управляван от шофьор на име Янко. Случката бе заснета и разпространена от зрители на bTV, които сигнализираха за недопустимото поведение на водача.

Свидетели и пътници в автобуса останаха шокирани от инцидента, като много от тях споделиха своето възмущение в социалните мрежи. Случаят поставя на дневен ред важни въпроси – имат ли право децата да използват обществения транспорт с велосипеди, и дали физическото превъзходство на възрастните не се превръща в причина за агресия в подобни ситуации.

Инж. Петър Големехов, началник на отдел „Експлоатация“ в „Столичен автотранспорт“, потвърди за инцидента и съобщи, че по случая се води вътрешно разследване. „Знаем в кое превозно средство се е случило това – в автобус 1309 по линия 61. Водачът се казва Янко. Тече проверка по сигнала, който сме получили. Видяхме клиповете. Дружеството не толерира такова поведение от страна на нашите водачи“, подчерта той.

Според инж. Големехов шофьорът Янко вече е дал устно обяснение по телефона, като обяснил, че е бил провокиран от детето. В рамките на деня Янко ще трябва да подаде и писмени обяснения, които ще бъдат разгледани заедно с видеозаписите от камерите в автобуса.

Съществува наредба, която разрешава качването на велосипеди в градския транспорт, но само в определени часови интервали. Големехов сподели, че е възможно правилата да бъдат преразгледани и адаптирани в бъдеще, за да се избегнат подобни конфликти.

Наказанието на шофьора ще бъде според вътрешните правила на компанията, но нека не вменяваме предварително вина на водача“, предупреди инж. Големехов, като добави, че и самите шофьори често стават жертва на агресивно поведение от страна на пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Ooooне
    Шофьора му е направил забележка, защото децата са се държали като идиотчета в автобуса. И въпросното келеме с каската, започва да псува, като каруцар шофьора и да го заплашва. Лично аз съм се сблъсквал с възпатанието на 10 годишните сега, които са плод на родители от чалга културата, така че го оправдавам за действията
  • -2
    2
    Аз например не знам
    такава наредба , че имаш възможност в определени часови интервали да качиш колелото си в автобус.Когато в основните правила/наредби, закони има вратички, така става.Не можеш да помниш всичко.А и те /създателите им непрекъснато ги променят. Но агресия и грубост към дете не приемам.Море, ако бяха мургавелчовци, щеше да си мълчи и да се прави, че не ги вижда всеки шофьор.
  • -7
    1
    Ужас
    Въсрастен човек! И не може с думи и аргументи да се справи с едно дете на десет? Направо шах! И аз имам дете на сходна възраст, признавам, че не е лесно, но агресия е недопустима. Това е отдавна таено подтискане от всичко и от всички, сега е модерно да му се вика комплекси..Ако това се случи с моя син, предпенсионния водач е в голяма беля, ако и да е виновен сина ми. просто не е редно.. все едно да се сбием...Каквито шансове има той пред мен за съпротива, сходни има и детето пред него.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари