Шестима ранени при катастрофа с полицейска кола в Германия

0
Разследващите проверяват дали автомобилът е бил със специален режим
Разследващите проверяват дали автомобилът е бил със специален режим Снимка: БТА / Архив

Разследващите проверяват дали автомобилът е бил със специален режим

В източногерманския град Хале се разигра драматичен инцидент, при който шестима души пострадаха след сблъсък между полицейски автомобил и друго превозно средство. Сред ранените е и 18-годишен пешеходец, който е получил сериозни наранявания.

Хронология на инцидента

Инцидентът се случи снощи на оживено кръстовище в Хале. Според предварителната информация, предоставена от полицейската говорителка, полицейският автомобил се е сблъскал с друго превозно средство. В резултат на сблъсъка, патрулката е изхвърчала от пътя и е ударила 18-годишен пешеходец, който е чакал на светофара. Младежът е бил затиснат между автомобила и стълба на светофара, получавайки сериозни наранявания.

Верижната реакция не е приключила тук. Другият автомобил, участвал в първоначалния сблъсък, е навлязъл в насрещното платно и е ударил трето превозно средство. Летящи отломки от сблъсъка са ранили още един пешеходец, който се е намирал в близост до мястото на инцидента.

Пострадали и хоспитализирани

От общо шестимата пострадали, двама са били настанени в болница за по-нататъшно лечение. Сред ранените са тримата полицаи, които са се намирали в служебния автомобил, както и водачът на второто превозно средство, участвало в катастрофата.

Разследване на обстоятелствата

Полицията в Хале е започнала разследване на инцидента, като особено внимание се обръща на обстоятелствата, при които се е случила катастрофата. Според полицейската говорителка, един от ключовите въпроси, които се изясняват, е дали полицейският автомобил се е движил със светлинен и специален звуков сигнал в момента на сблъсъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари