Шефът на Audi Италия намери смъртта си в планината

0
Фабрицио Лонго падна от 3000 метра в италианските Алпи
Фабрицио Лонго падна от 3000 метра в италианските Алпи Снимка: Фабрицио Лонго / Facebook

Фабрицио Лонго падна от 3000 метра в италианските Алпи

Фабрицио Лонго, изпълнителният директор на Audi Италия, трагично загина при катастрофа в италианската планина Адамело. Инцидентът се случи в неделя, когато 62-годишният Лонго, запален алпинист, падна от височина от 3000 метра при изкачване на върха Чима Пайер. Новината беше разпространена от британския вестник Mirror.

Лонго, който беше начело на Audi Италия от 2013 година, се намираше в планината сам, когато се е случил инцидентът. Друг алпинист, който е станал свидетел на трагедията, сигнализирал спасителните служби. Въпреки бързата намеса на спасителен екип, който пристигнал с хеликоптер, Лонго бил обявен за мъртъв на място.

Тялото му било извадено от спасителния екип и транспортирано в близкия град Каризоло. В момента италианската прокуратура води разследване по случая, а датата за погребението ще бъде обявена, след като тялото бъде предадено на семейството.

Роден през 1962 година в град Римини, Фабрицио Лонго е завършил политически науки и започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1987 година. През 2012 година той се присъединява към Audi, а през 2013 става директор на италианските операции на компанията.

Лонго е бил чест посетител на планината Адамело и често е говорил за необходимостта от защита на региона от екологични предизвикателства. В едно от последните си изказвания той сподели: „Днес всички говорят за устойчивост, но аз предпочитам думата "осведоменост". Зад осведомеността стои по-широко разбиране и осъзнаване на контекста, което води до по-реалистични решения за компаниите.“

Под неговото ръководство, Audi Италия установи силни връзки със зимните спортове в региона. Флавио Рода, президент на Международната федерация по ски и сноуборд (Fisi), изрази своето съчувствие: „Това е ужасна загуба за федерацията, която години наред работи ползотворно с Лонго. Нашите мисли са със семейството му в този тежък момент.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари