Шефът на АПИ: Камерите на ТОЛ системата ще уловят каращите с над 140 км/ч

1
Това ще се осъществи до края на годината или в началото на следващата, заяви Йордан Вълчев
Това ще се осъществи до края на годината или в началото на следващата, заяви Йордан Вълчев Снимка: БНТ

Това ще се осъществи до края на годината или в началото на следващата, заяви Йордан Вълчев

Тази година Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е взела стратегически решения за подобряване на движението по българските магистрали по време на активния туристически сезон. В сътрудничество с министъра на регионалното развитие и благоустройството Коритарова, Управителният съвет на АПИ намали строителните дейности по основните транспортни артерии, за да улесни придвижването на гражданите и туристите. Това съобщи председателят на АПИ Йордан Вълчев в предаването "Денят започва в неделя" по Българската национална телевизия.

Приключили ремонти и нови организации на движението

Едно от ключовите постижения на АПИ това лято е приключването на ремонтите на тунелите "Правешки ханове" и "Топли дол" по магистрала "Хемус". Това означава, че движението по магистралата ще бъде без прекъсвания през летния сезон, което ще улесни значително туристическия поток към Черноморието и вътрешността на страната.

Допълнително, нова организация на движението е въведена в участъка Сливен - Стара Загора на магистрала "Тракия". Този участък, който е известен със своята сложност и нужда от ремонти, вече е реорганизиран по иновативен начин, което позволява извършването на строителни дейности без сериозни затруднения за пътуващите.

Камерите на ТОЛ системата следят скоростта

Освен инфраструктурните подобрения, АПИ акцентира върху безопасността на движението. Според председателя на агенцията, основната причина за многото инциденти по пътищата е превишаването на разрешената скорост. Камерите на ТОЛ системата ще бъдат настроени да засичат нарушения на скоростта, особено тези над 140 км/ч, което е максималното ограничение по магистралите в България. Това нововъведение се очаква да влезе в сила до края на годината или в началото на следващата, като целта е да се намалят пътнотранспортните произшествия и да се подобри безопасността на движението.

Решаване на проблема с Околовръстното шосе в София

Един от най-наболелите въпроси за жителите на София е свързан с Околовръстното шосе. Според Йордан Вълчев, срещу текущата организация на движението по този ключов пътен участък са подадени над 1000 оплаквания. В отговор на тези проблеми, АПИ планира да обяви конкурс за решаване на въпроса с Околовръстното шосе. Очаква се, че това ще доведе до подобрения в организацията на движението и ще намали задръстванията и оплакванията на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари