Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

0
Очаква се броят на войниците да достигне 10 000 до края на годината
Очаква се броят на войниците да достигне 10 000 до края на годината Снимка: АП / БТА

Очаква се броят на войниците да достигне 10 000 до края на годината

Южнокорейски депутати разкриха днес тревожна информация, базирана на данни от разузнавателните служби на страната - Северна Корея е изпратила 3000 военнослужещи в Русия за участие във военните действия в Украйна.

Депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването, потвърди: "Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000".

Според информацията, предоставена от южнокорейските депутати, Пхенян е поел ангажимент да изпрати общо 10 000 войници, като процесът на разполагането им се очаква да приключи през декември.

Международна реакция

Както Москва, така и Пхенян категорично отричат твърденията за присъствието на севернокорейски военни части на украинска територия.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи в петък за първоначално изпращане на приблизително 1500 войници с кораб към Русия.

Германия призовава за обяснение

Германското правителство е привикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин за обсъждане на нарастващото безпокойство относно ситуацията.

Външното министерство на Германия публикува в социалната мрежа "Екс" следното съобщение: "Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Наркоман Зеленски
    Охххх освен чеченски ми се точи и севернокорейски болшой член...май ще имам ново име - Цун Кай Хуй Зеленски :(
  • 2
    1
    Sтанко
    Има много повече загинали НЕурки отколкото информацията подадена от не легитимен източник за бройката на жълтурите... И какво от това??? Урките може, ама руснаците НЕ мОЖе.... аре у лево!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари