Сестри Стоеви грабнаха титлата в Нидерландия

0
Двоен успех за България: Злато и бронз за сестри Стоеви в Нидерландия
Двоен успех за България: Злато и бронз за сестри Стоеви в Нидерландия Снимка: БТА

Двоен успех за България: Злато и бронз за сестри Стоеви в Нидерландия

Българските бадминтонистки Стефани Стоева и Габриела Стоева постигнаха впечатляващ успех на международния турнир от сериите "International Challenge" в Хертогенбош, Нидерландия. Сестрите, които заемат престижното пето място от Олимпийските игри в Париж 2024 и са поставени под номер 1 в основната схема, триумфираха в надпреварата на двойки жени.

На финала българският дует се изправи срещу британската двойка Клоуи Бърч и Естел Ван Льовен. Стоеви демонстрираха превъзходство през целия първи гейм, като в заключителната му част реализираха впечатляваща серия от 5:0. Въпреки по-оспорваната игра във втория гейм, българките успяха да си осигурят солиден аванс от 20:15 и завършиха мача убедително с резултат 21:15, 21:18 за 43 минути.

Двоен успех за България

Успехът на сестри Стоеви не е единственото отличие за България от турнира. Стефани Стоева заслужи и бронзов медал в индивидуалната надпревара, като по този начин страната ни записа общо две отличия от престижното състезание.

Под ръководството на най-титулуваната българска състезателка в бадминтона Петя Неделчева-Хранова, сестри Стоеви продължават да показват високо ниво в международните състезания.

В турнира взеха участие още четири български състезателки - Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Михаела Чепишева и Цветина Попиванова, които достигнаха до четвъртфиналите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари