Сергей Станишев повежда листата на БСП в Стара Загора?

0
Партията търси възраждане с комбинация от утвърдени имена и млади надежди
Партията търси възраждане с комбинация от утвърдени имена и млади надежди Снимка: Сергей Станишев / Facebook

Партията търси възраждане с комбинация от утвърдени имена и млади надежди

Бившият председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев се завръща на политическата сцена в България. Според информация на Епицентър.бг, Станишев е получил номинации от структури на Българската социалистическа партия (БСП) в София и Стара Загора.

Ръководството на левицата осъзнава необходимостта от личности с авторитет, тежест и компетентност, за да възвърне доверието на избирателите и да увеличи подкрепата спрямо предишните избори. Стратегията им включва комбинация от опитни кадри и нови лица.

Най-вероятно Сергей Станишев ще оглави листата в избирателен район Стара Загора. В столицата се очакват промени, тъй като досегашните водачи Георги Свиленски, Христо Проданов и Корнелия Нинова няма да заемат челни позиции. Според запознати, в бъдещите листи на БСП няма да присъстват представители на така наречените "корнелианци".

За 23-ти столичен район се обсъждат кандидатурите на Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение, и Благовест Кирилов, който е бил народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

В централния 24-ти район се очертават два варианта – Гергана Алексова, дългогодишен общински съветник в Столичния общински съвет, и Атанас Атанасов, представител на Младежкото обединение.

В 25-ти столичен район, считан за "лидерски" поради факта, че от него са се кандидатирали партийни лидери като Корнелия Нинова, Бойко Борисов и Костадин Костадинов, вероятно ще бъде издигнат Калоян Паргов. Той е председател на Стратегическия институт за национални политики и дългогодишен лидер на БСП - София.

За водач на листата в София-област се спряга бившият кмет на Самоков Владимир Георгиев.

Бившият организационен секретар на БСП Кирил Добрев е сочен за водач в Благоевград.

В Бургас ще остане бизнесменът Петър Кънев, а във Варна – настоящият председател на парламентарната група Борислав Гуцанов. За Шумен се обсъждат кандидатурите на професор Катя Кайрякова и професор Боян Чуков.

Изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров ще оглави листата във Велико Търново. Във Видин водач ще бъде дългогодишният депутат Филип Попов, който в момента е началник на кабинета на Зафиров.

За Враца, Ловеч, Силистра и Кърджали все още няма яснота относно водачите на листи.

В Габрово се очаква Кристина Сидорова да застане начело, а в Добрич – Мая Димитрова. Сидорова е бивш народен представител и бивш областен управител, докато Димитрова е действащ депутат.

Иван Ибришимов от Дупница, бивш депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание, най-вероятно ще води листата в Кюстендил. За Монтана се обсъждат кандидатурите на Атанас Костадинов, бивш народен представител и бивш заместник-министър на околната среда, или Невена Петрова, също бивш депутат.

Петя Цанкова, лидер на местната структура, се очертава като водач в Пазарджик.

В Пловдив-град отново начело ще застане местният лидер Иван Петков, в Пловдив-област – дългогодишният депутат Манол Генов, а в Плевен – Стефан Бурджев, бивш народен представител и бивш заместник-министър на земеделието.

Симеон Славчев, лидер на партия МИР, ще оглави листата в Разград. В Русе водаческото място е отредено за Иван Иванов, бивш министър на земеделието и дългогодишен депутат.

За Сливен се обсъжда кандидатурата на настоящия депутат Деян Дечев или коалиционния партньор Минчо Афузов от партията "Изправи се.БГ" на Мая Манолова.

В Ямбол се очаква да бъде издигнат настоящият депутат Красимир Йорданов.

Костадин Паскалев от Левицата вероятно ще води листата в Хасково. Други представители на коалиционните партньори на БСП, включително доктор Цветеслава Гълъбова, Валери Жаблянов, Пламена Заячка, Даниел Георгиев и Лидия Чорбанова, също имат претенции за челни места.

Ръководните органи на 20-те леви партии в Лявото обединение трябва да вземат окончателни решения до 24 септември в 17:00 часа, когато изтича крайният срок за регистрация на листите в районните избирателни комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    23f342fg
    цитат на Волен Сидеров за тоя: "...Сергей - гей - сергей..."
  • 5
    2
    Зевзек
    Нов бардак със стари к...ви
  • 9
    1
    русенец
    Този украинец за какво ни е? Прочие, не е ли по-редно водачи на листите да са местни хора? Защото в Русе водачи бяха някакви калфиновци, някакви зарковци, някакви ивановци и никаква полза не видяхме от тях. Трябвахме им за да ги назначим на голяма заплата, за нищо друго. Стига сме избирали пришълци за депутати, които са доказали, че за друго нищо не ги бива!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари