Сергей Рябков: Русия ще унищожи новите доставки от САЩ на ракети АТАКМС за Украйна

2
САЩ живеят в свят на мрачни фантазии за победа над Русия
САЩ живеят в свят на мрачни фантазии за победа над Русия Снимка: ТАСС

САЩ живеят в свят на мрачни фантазии за победа над Русия

В разгара на продължаващия конфликт между Русия и Украйна, Москва отново повиши тона на своята реторика. Този път в центъра на вниманието попаднаха потенциалните доставки на американски ракети АТАКМС за Киев.

Сергей Рябков, заемащ поста заместник-министър на външните работи на Руската федерация, изрази категорична позиция по въпроса. Той заяви, че всякакви нови доставки на далекобойни ракети АТАКМС от Съединените американски щати за Украйна ще бъдат унищожени от руските сили.

"Възможното решение на Вашингтон да разреши на Киев да нанася удари дълбоко в руска територия с подобни ракети само увеличава опасностите и рисковете", подчерта Рябков пред световните медии.

Руският дипломат не се поколеба да обвини САЩ в ескалация на конфликта. "Това е поредният възможен ход за ескалация от страна на Вашингтон. Вашингтон има пълен контрол над Киев и без съмнение нито една стъпка на киевския режим не може да бъде направена без благословията или помощта във всичките ѝ проявления от страна на САЩ и други западни съюзници", изтъкна той.

Рябков продължи с остра критика към американската администрация, обвинявайки я в нереалистични очаквания. "Те [САЩ] живеят в свят на мрачни фантазии, които сами създават, на призраци, които ги преследват, като един от тях е идеята, че ядрена сила, каквато е Русия, може да бъде победена на бойното поле. Това може да завърши много зле за тях и за всички онези, които просто си затварят очите пред тази сурова реалност", заключи заместник-министърът.

Освен това, Рябков категорично отхвърли възможността за приемане на каквито и да било ултиматуми относно украинския конфликт от страна на Русия. Той призова украинското правителство да "отвори очите си за реалността" и да направи трезва оценка на ситуацията на бойното поле, вместо да се осланя на "поредните си измислени представи за това какво е възможно и какво не".

Тези изявления идват в момент на засилено напрежение между Запада и Русия, като доставките на оръжия за Украйна продължават да бъдат сериозен повод за безпокойство от страна на Москва. Остава да се види как ще се развие ситуацията и дали тази реторика ще доведе до по-нататъшно ескалиране на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    ФАКТ
    Прост<по-прост<най-прост<рущлямец<рушлямски тролчец!
  • 5
    8
    Коко
    Абе тия руснаци като малките деца.Ами и другите имат ядрени сопи и ще гледат как рашките щели да бомбата и да им се радват.Даже съм сигурен че червената империя ще бъде остъклена бързо,преди да направят много бели.Точно от това се оплакваше на путин бившия шеф на роскосмос рогозин за превантивния изпреварващ удар на сащ.А той изглежда знае доста по вече от вас червенушковци
  • -1
    7
    Иванов
    Този рибок и неговия фюрер също си мислят че ядрена сила не може да бъде победена и той живее в нереалистичен свят,никой от свободния свят няма да допусне една разпадаща се икономически и военно сила да победи и анексира територии и да гази международните закони
  • 1
    6
    Баба цоцолана
    ФАЩ ТРЯБВА ДАБЪДАТ РАЗПАРЧЕТОСОНИ И УНИЩОЖЕНИ.
  • 5
    5
    Курск
    На този етап бягствата от мен са само по посока Усрайна
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари