Семейство живее в страх от съседи в центъра на София

1
Тормозът продължава повече от година
Тормозът продължава повече от година Видео: NOVA

Тормозът продължава повече от година

Животът на семейство с малко дете в центъра на София е белязан от съседски тормоз, обиди и заплахи, който, въпреки че продължава повече от година, не намира решение. Ситуацията ескалира допълнително през последните месеци, след като техният автомобил осъмва с потрошени стъкла, а семейството се опасява, че следващата стъпка на агресорите може да бъде насочена към тяхното здраве и живот.

Година по-рано, семейство Боянови се изправя пред общественото внимание, когато гумите на техния автомобил са нарязани. По думите на потърпевшите, агресията идва от съседка, която ръководи магазин на партерния етаж на сградата. Същата съседка насъсква местните жители срещу семейството и ги обвинява, че именно те са проблемът в квартала.

В интервю за предаването „Здравей, България” по NOVA, Васил Боянов сподели, че оттогава ситуацията не само не се е подобрила, а напротив - напрежението расте. Той заяви, че въпреки техните сигнали до полицията, действия от страна на органите на реда няма. „Преди година, когато гумите ни бяха нарязани, полицията не направи нищо. Сега, когато ни потрошиха колата, пак няма никаква реакция, въпреки че камери в района няма и това очевидно затруднява разследването“, заяви Боянов.

Съседски конфликти с фатални последици

Тревогите на семейство Боянови не са без основание. В последните години в страната не липсват случаи на междусъседски конфликти, които са завършвали с трагични последици. Те често започват с обиди, тормоз и заплахи, но нерядко ескалират в насилие. „Нарязаха ни гумите, потрошиха ни колата, утре може да са животите ни“, споделя със страх потърпевшият.

Според семейство Боянови, агресорите в случая са група от шумни хора, които се събират около магазина на съседката и редовно отправят обиди и закани към тях. Ситуацията достигна точката на кипене преди около година, когато NOVA отрази проблема в репортаж. След намесата на медията, шумните съседи промениха тактиката си и започнаха да се събират на съседна пряка, но тормозът не е спрял напълно. Единственият постоянен контакт, който семейството има с групата, е именно наемателката на магазина, която според тях продължава да подстрекава другите да се държат агресивно спрямо тях.

Липсата на реакция от страна на властите

Семейство Боянови са изправени пред безизходица. Въпреки многобройните оплаквания и сигнали към полицията, органите на реда не предприемат никакви конкретни действия за разрешаване на проблема. „Камери в района няма, което затруднява полицията, но това не може да бъде оправдание за липсата на реакция“, коментира Васил Боянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари