Село Николово кани на тридневен празник с музика и танци

11
Над 500 участници от цялата страна ще се съберат за фолклорното надиграване
Над 500 участници от цялата страна ще се съберат за фолклорното надиграване Снимка: Община Русе

Над 500 участници от цялата страна ще се съберат за фолклорното надиграване

От 2 до 4 август Лесопарк „Липник“ ще се превърне в сцена за традиционния събор на село Николово и 11-ия Национален фолклорен фестивал „Да се хванем на хорото, на Текето под небето“. Събитието, организирано от кметството на Николово и Народно читалище "Пробуда 1901 г.", е подкрепено от Община Русе и обещава три дни, изпълнени с музика, танци и много забавления.

Началото на събора ще бъде дадено на 2 август, петък, в 19:30 часа. В зоната за отдих около чешмата „Бялото момиче“ ще прозвучат първите музикални изпълнения от програмата. Родената в Русе фолк певица Нелина ще открие събитието, последвана от младата певица Данна, която ще се качи на сцената в 21:30 часа. Данна доби популярност още на 12-годишна възраст, участвайки в едно от най-популярните телевизионни предавания, където се открои сред десетки млади таланти.

Съботата, 3 август, ще бъде посветена на фолклорния танц. Над 500 участници от 15 клуба от цяла България ще се съберат, за да демонстрират своите умения в рамките на фолклорното надиграване. Началото ще бъде дадено с традиционно дефиле в 16:30 часа, а съставите ще се състезават в три кръга. Специално жури ще оцени и награди най-добрите изпълнители с купи и парични премии. Вечерта ще продължи с "Хоротека под звездите", където народната певица Пепи Христозова ще забавлява публиката от 20 часа, а в 22 часа на сцената ще се качи младата изпълнителка с гръцки корени Ина Гаярди. Кулминацията на вечерта ще бъде уникално огнено шоу, което ще завърши празничния ден.

В неделния ден, 4 август, програмата ще продължи с Детско шоу, организирано от Парти агенция „Мечо Пух“. Събитието ще започне в 17 часа и ще предложи забавления за най-малките гости. Вечерта ще завърши с изпълненията на оркестър "Извор" от град Добрич, които ще изпълнят фолклорни хитове от 21:30 часа.

Този събор обещава да бъде не само празник на традиционната българска култура, но и място за срещи, забавление и наслада за всички посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари