Седмокласниците подобряват резултатите си по математика

0
Министърът на образованието проф. Галин Цоков отчита успехи в образователната система
Министърът на образованието проф. Галин Цоков отчита успехи в образователната система

Министърът на образованието проф. Галин Цоков отчита успехи в образователната система

Седмокласниците показват по-добри резултати на изпита по математика в сравнение с предишния випуск, отчете Министерството на образованието и науката (МОН). Според данни, представени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, резултатите по Националното външно оценяване (НВО) по Български език и литература за 7 клас тази година са 54.60 точки. Макар да има известен спад от 44 стотни спрямо миналата година, тази цифра е в рамките на статистическата грешка.

"Можем да отчетем една успешна година като цяло, по-добрите резултати са резултат от работата за допълнително мотивиране на ученици и учители още от самото начало на учебната година. Когато се работи в спокойствие, има резултати", посочи проф. Цоков, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че образователната система в България има голям потенциал и ако се работи последователно, ще има видими резултати. През тази година резултатите по Български език и литература са съизмерими с миналата година, но особено впечатляващ е напредъкът по математика. Резултатите от НВО по математика тази година са 42.9 точки в сравнение с 35.29 точки през миналата 2023 година.

Успехът се дължи на допълнителните усилия за мотивиране на ученици и учители, както и на спокойната учебна среда, създадена през годината. Проф. Цоков вярва, че тези резултати са само началото на по-големи постижения в бъдеще.

Образователната система в България продължава да показва потенциал за развитие и успех. Ако усилията на учители и ученици продължат със същата мотивация и последователност, може да се очакват още по-високи резултати в следващите години. Министерството на образованието и науката ще продължи да работи за подобряване на условията за обучение и за създаване на благоприятна среда, която да подпомага учениците в постигането на по-високи академични резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари