Седем цивилни загинаха при бомбардировка в Харков

0
Седем цивилни загинаха при бомбардировка в Харков
Седем цивилни загинаха при бомбардировка в Харков Видео: NOVA

Киев настоява за действия след разрушителния удар по жилищен блок

Седем цивилни изгубиха живота си в Харков, след като руска бомба удари жилищен блок и детска площадка. Градските власти съобщиха, че мощната планираща бомба е ударила 12-етажен блок, като освен седемте загинали, 59 души са били ранени. Най-малко 20 от пострадалите са в тежко състояние, като някои от тях са претърпели ампутации.

В последните месеци Русия интензивно използва планиращи бомби в Украйна. Макар и изключително мощни, тези бомби не се отличават с висока прецизност. Все още не е ясно каква е била конкретната цел на бомбардировката в Харков. След този трагичен инцидент, президентът на Украйна, Володимир Зеленски, отново отправи призив към международните партньори да отменят забраната за използване на далекобойни системи от Украйна на руска територия. Според Киев, това би принудило руските сили да отдръпнат своята военна техника и войници далеч от границата, което би затруднило осъществяването на бомбардировки срещу украински цели.

Детето беше само на 14 години. Целият му живот беше пред него. Вече беше изгубило баща си в Донецка област. Едва успяхме да се справим с тази трагедия и сега това... Невъзможно е да се живее така. Как може да ни го причиняват? Те са само деца”, сподели Олга, една от пострадалите от инцидента.

Паркът на булевард "Юриев" беше ударен директно. Там е имало деца, и точно там загина момичето. Били са на детска площадка”, разказва Володимир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Запознат
    Русия никому не предлага бъдеще, тъй като тя самата не разполага с такова. От половин хилядолетие тя живее извън времето и историята, в онзи постоянно повтарящ се кръговрат, в който са живели аграрните цивилизации преди появата на християнството. В този кръговрат всичко, което се е случвало, ще се случи отново. И всичко, което предстои да се случи, вече се е случвало. Всичко започва с Иван Грозни Това въртене започва с Иван Грозни в средата на 16-и век. Тогава големите европейски кралства устремно излизат от Средновековието и започват да ликвидират негови основни белези като крепостното право, властовия произвол и религиозния обскурантизъм. Подсилват се независимата частна собственост, местното самоуправление и закрилата на хората от страна на закона. В Московска Рус, както тогава е била известна държавата, Иван решава да направи точно обратното. Ликвидира, доколкото му стига времето, свободните съсловия, като ги прави крепостни. Изкоренява аристокрацията, като ѝ отнема земите, закрива всички видове събрания, както на благородниците, така и на обикновените хора, чрез които дотогава се е развивало самоуправлението. Обявява цялата собственост в държавата за своя лична бащиния и превръща собствените си прищевки в закон. Отмъква, разбира се, и държавната хазна - и тя му е бащиния.
  • 2
    4
    Горд Европеец
    До 1 Ти не си "фена на Путин", ти си "фена на миризливия задник на фашиста Путин" Що си спестил останалите думи, така и не става ясно. Няма нужда да чуваме "другата страна", защото "другата страна" доказано лъже. Напомням някой от лъжите на мАЦква - "Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред телевизионния канал Rete4" - 15.02.2022 или "Русия продължава да твърди, че Украйна уж тайно помага на Съединените щати да разработват биологични оръжия. Подобни обвинения Русия беше отправила и към Грузия, където САЩ финансират изследователски център в Тбилиси. За да опровергае руските твърдения, през 2018 Грузия покани на инспекция международни експерти, в това число и от Русия, но от Москва отказаха да участват. Останалите експерти обаче установиха, че въпросният център не нарушава с нищо международните конвенции. Сега експертите съветват Украйна да постъпи по същия начин. Но в условията на бушуваща война това е трудно осъществимо."
  • -3
    3
    До 1
    Защо,руските педераси отказват ли нещо ?Нямаш си на идея,какви големи му станаха очите на един от твоите в Ленинград,преди време,когато му дадох 50 долара,за да го целна в кафявата точка.
  • 3
    2
    Българин
    Да не се окаже само като онази онкоболница,която хохълите сами бяха обстрелвали,а после обвиняваха руснаците,докато не им лъснаха лъжливите бандеронацистки задници след като бяха открити западни компоненти в останките от ракетите ударили болницата хахахах
  • 6
    1
    фена на Путин
    Тая свинска сланинска пропаганда не струва и стотинка докато не се предстви мнението на официалните източници и от другата страна. Еднопосочно ходете да облъчвате западноевропейските педераси. Те потеглят на всичко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари