Сдружение "Еквилибриум" чества 20 години социална иновация в Русе

0
Над 25 000 деца и семейства са подкрепени за две десетилетия
Над 25 000 деца и семейства са подкрепени за две десетилетия Снимка: Сдружение "Еквилибриум"

Над 25 000 деца и семейства са подкрепени за две десетилетия

Повече от 25 000 деца и техните семейства са получили подкрепа чрез социалните услуги, управлявани от сдружение "Еквилибриум" в Русе през последните 20 години. Тази впечатляваща статистика бе споделена от Елена Петкова, програмен директор на организацията, по повод отбелязването на нейната годишнина.

"Основната мисия на сдружението винаги е била децата да живеят в семействата си", подчерта Петкова, очертавайки дългосрочната визия на "Еквилибриум".

Сред значимите постижения на организацията се откроява грижата за над 300 деца и младежи с увреждания. Особено внимание заслужава Центърът за деца с увреждания, нуждаещи се от постоянна медицинска грижа, който "Еквилибриум" управлява. През последните осем години около 40 деца с тежки диагнози са преминали през това специализирано заведение.

Петкова с гордост отбеляза: "Най-големият ни успех е, че успяхме да върнем 14 от тях в биологичните им семейства, девет изведохме в приемни семейства и три бяха осиновени". Тези цифри красноречиво говорят за ефективността на прилагания подход и отдадеността на екипа.

В момента в сдружение "Еквилибриум" работят 125 специалисти, чиито усилия през годините са довели до създаването на множество иновативни практики. Тези нововъведения са послужили като модели за разработването на нови социални услуги в страната.

Като пример за иновативен подход, Петкова посочи създаването на интерактивния семеен център "В света на ранното детство". Този център се явява една от първите т.нар. общодостъпни услуги, които са залегнали в новата нормативна база, регулираща социалните дейности в България.

Двадесетгодишният юбилей на сдружение "Еквилибриум" не само отбелязва значим етап в развитието на организацията, но и подчертава важността на устойчивите социални инициативи за подкрепа на децата и семействата в нужда. С поглед към бъдещето, сдружението продължава да работи за подобряване на живота на най-уязвимите членове на обществото в Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Салим Кривия
    Иноагент ! Американско прокси отрязяващо чужди интереси. Да ви вкара ония лудия закона за чуждите агенти такъв киквилибримум ще станете, че свят ще ви се завие. От 25000 семейства 24500 цигани, примати и калмари. Така помагат финансираните отвън. Всичко друго но не и държавотворния етнос.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари