Създателят на левкойн: Ружа Игнатова не е криптокралица

0
Ружа Игнатова неправилно се нарича криптокралица, в нейния проект няма крипто
Ружа Игнатова неправилно се нарича криптокралица, в нейния проект няма крипто

Ружа Игнатова неправилно се нарича криптокралица, в нейния проект няма крипто

Съединените щати обявиха награда от 5 милиона долара за информация, която ще доведе до ареста и/или осъждането на Ружа Игнатова, известна като "Криптокралицата". Игнатова, българско-германска предприемачка, е обвинена в ръководене на измамна схема на стойност 4 милиарда долара, подобна на тази на Бърни Мадоф.

Ружа Игнатова е основателка на OneCoin Ltd., компания, която промотира фалшива криптовалута. Под нейно ръководство схемата е измамила инвеститори с над 4 милиарда долара чрез фалшиви изявления и обещания. Игнатова е в неизвестност от 2017 година и се смята, че може да използва германски паспорт, за да се движи между различни страни.

ФБР е включило Игнатова в списъка на най-издирваните лица от юни 2022 година. Въпреки многобройните опити за нейното залавяне, тя все още успява да избегне правосъдието. Наградата от 5 милиона долара е обявена от Държавния департамент на САЩ чрез програмата за транснационална организирана престъпност.

Матю Милър, говорител на Държавния департамент на САЩ, заяви: "Предлагаме награда до 5 милиона долара за информация, водеща до ареста и осъждането на германката Ружа Игнатова, известна като "Криптокралицата", за ролята ѝ в една от най-големите схеми за глобална измама в историята."

Експерти смятат, че значителното увеличение на наградата от първоначалните 100 000 долара до 5 милиона долара може да мотивира близки сътрудници на Игнатова да сътрудничат на ФБР.

Джейми Бартлет, създател на подкаст на BBC за Игнатова, коментира: "Увеличението на наградата от 100 000 долара на 5 милиона долара е значително. Това може да накара хора, които все още я защитават, да се замислят дали да не сътрудничат на ФБР."

Разследването на BBC разкрива интригуващи връзки между Игнатова и българския престъпен свят. Според информация от разследващите органи, ключова фигура в историята на Игнатова е Христофос Никосманатидис, известен като Таки, за когото се твърди, че е свързан с организираната престъпност в България.

Ричард Райнхарт, който ръководи разследването на OneCoin за Службата за вътрешни приходи на САЩ в сътрудничество с ФБР, разкри подробности за тази ключова фигура, която досега не е била публично оповестявана.

Междувременно, в България се появи друг проект за криптовалута, наречен Левкойн. Неговият създател, Добри Божилов, дългогодишен предприемач и автор на исторически романи, споделя своята гледна точка за криптовалутите и случая с Ружа Игнатова.

Божилов казва: "Криптото е странна технология, едни забогатяват, а други влизат в затвора, правейки едно и също. Не съм спечелил от криптовалутата, но не съм и извършвал престъпление като Ружа Игнатова."

Той обяснява, че е създал Левкойн през 2018 година от патриотични подбуди, вдъхновен от първите сечени златни монети от времето на цар Иван Асен II. Въпреки че проектът не е постигнал значителен успех, Левкойн все още съществува и има активен уебсайт и GitHub репозиторий.

Божилов подчертава разликата между своя проект и OneCoin: "Ружа Игнатова неправилно се нарича криптокралица, в нейния проект няма крипто. Тя пропагандира, че ще създава криптовалута, с цел да продава самата валута и различните курсове, но и до ден днешен няма блокчейн."

Историята на Ружа Игнатова и нейната измамна схема продължава да привлича вниманието на медиите и обществеността. Съединените щати и други страни продължават да търсят информация, която ще доведе до нейното залавяне и осъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Койна от Койнаре
    Койните като алтернатива на редовните пари и златото са зарибявка и вероятно в плана за редукция на световното население до златния милиард. Защото като ограничен брой са в ръчичките на ограничен брой индивиди . Но индивидите , хора , роботи или AI , не са завинаги и не са вечни. Ergo , и койните не са вечни. Ergo , койните са занимавка за скучаещи индивиди с излишни пари. Бъдете здрави и умни !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари