САЩ премахва визите за румънци

4
От 2024 година румънците ще могат да пътуват до САЩ без визи
От 2024 година румънците ще могат да пътуват до САЩ без визи Снимка: Х / Правителство Румъния

От 2024 година румънците ще могат да пътуват до САЩ без визи

На 15 октомври властите в Съединените щати ще обявят дългоочакваното решение за премахване на визовия режим за румънските граждани. Според правителствени източници, които дадоха информация на телевизия „Диджи 24“, визовото облекчение ще влезе в сила от следващата година. Това решение е част от процеса на включване на Румъния в програмата за безвизови пътувания "Visa Waiver", която позволява престой в САЩ до 90 дни без необходимост от виза.

Кампанията "Да квалифицираме Румъния"

Румънското правителство стартира кампанията „Да квалифицираме Румъния“ с цел да подпомогне включването на страната в програмата "Visa Waiver". Кампанията е част от усилията на правителството да намали процента на отказаните визи за САЩ, което е едно от ключовите условия за присъединяване към програмата.

В своята реч при представянето на кампанията на 18 юли, премиерът Марчел Чолаку призова румънците, които имат валидна американска виза или са имали такава, която е изтекла преди най-много четири години, да подадат заявления за подновяване на визите тип В1 или В2. Той подчерта, че целта е процентът на отказаните визи да бъде намален до максимум 3 процента, което е критично условие за присъединяване на Румъния към програмата за безвизови пътувания.

„Съществува огромна възможност, валидна само до 30 септември. Ето защо се обръщам към всички румънски граждани, които имат валидни визи В1 или В2, и към тези, които са имали такава виза, да подадат заявление за подновяване на визата. Така ще постигнем процент на отказите от максимум 3 процента и съм убеден, че като мобилизираме възможно най-много румънци в тази кампания, догодина ще пътуваме до САЩ без визи“, заяви Чолаку.

Очаква се след окончателното приемане на Румъния в програмата "Visa Waiver", румънските граждани да могат да пътуват безвизово до САЩ за срок до 90 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ейй ей уеййй
    Сега ще пламнат от мамалигарите.Те пък ще пуснат Джонитата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари