САЩ подготвят нови санкции срещу поддръжниците на руската военна машина

1
Финансовият министър Джанет Йелън обяви мерките в навечерието на срещите на МВФ и Световната банка
Финансовият министър Джанет Йелън обяви мерките в навечерието на срещите на МВФ и Световната банка Снимка: АП / БТА

Финансовият министър Джанет Йелън обяви мерките в навечерието на срещите на МВФ и Световната банка

САЩ подготвят нови санкции срещу поддръжниците на руската военна машина.

Съединените американски щати планират да наложат допълнителни санкции през следващата седмица срещу държави, подпомагащи руската армия, съобщи финансовият министър Джанет Йелън по време на пресконференция във Вашингтон.

"Ще обявим нови силни санкции, насочени към онези, които улесняват военната машина на Кремъл, включително посредници в трети страни, които снабдяват Русия с важни ресурси за нейната армия", заяви Йелън, предаде АФП.

Глобално икономическо лидерство

Финансовият министър на САЩ подчерта ролята на страната като глобален икономически лидер, критикувайки политиката на изолационизъм. По думите ѝ, настоящата администрация на демократите води политика, която подкрепя световните икономики и носи значителни ползи за американския народ.

Предизборна обстановка

В контекста на предстоящите президентски избори, които ще се проведат след две седмици, икономическите въпроси се очертават като решаващи за американските избиратели. Социологическите проучвания показват оспорвана надпревара между кандидата на републиканците Доналд Тръмп и вицепрезидента на демократите Камала Харис.

Призив за международна подкрепа

По време на годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка, Йелън призова за засилена подкрепа на държавите с дългови затруднения. Тя потвърди ангажимента на администрацията на президента Джо Байдън за подобряване на механизмите за подпомагане на страните с финансови проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари