САЩ обявиха нови санкции срещу Русия: Удар по военната машина на Кремъл

0
Широкообхватни санкции засягат почти 400 лица и 60 компании в Русия и извън нея
Широкообхватни санкции засягат почти 400 лица и 60 компании в Русия и извън нея

Широкообхватни санкции засягат почти 400 лица и 60 компании в Русия и извън нея

Ден преди отбелязването на Деня на независимостта на Украйна, Съединените американски щати обявиха нова вълна от санкции, насочени към почти 400 лица и 60 компании, свързани с руските военни действия в Украйна. Според Министерството на финансите на САЩ тези мерки са част от поетите от президента Джо Байдън и неговите колеги от Групата на седемте (Г-7) ангажименти, насочени към прекъсване на ключовите вериги за доставки и финансовите канали, подкрепящи руската военнопромишлена база, информира БГНЕС.

Заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо подчерта, че Вашингтон продължава усилията си да притиска Москва чрез икономически натиск. Адейемо заяви: Русия превърна икономиката си в средство за подпомагане на военната мощ на Кремъл.“

Новите санкции, обявени от Министерството на финансите, Държавния департамент и Търговския департамент на САЩ, разширяват съществуващите ограничения, които вече са наложени на Русия заради продължаващата инвазия в Украйна, която навлиза в третата си година. Тези мерки целят да ограничат капацитета на Русия да продължи военните си действия.

Сред основните мишени на санкциите са около 60 компании, базирани в Русия, които играят ключова роля в областта на отбраната и технологиите и които са жизненоважни за поддържането и развитието на руската отбранителна промишленост.

В допълнение към финансовите ограничения, Министерството на търговията на САЩ обяви засилени мерки за ограничаване на износа на стоки, произведени или обозначени като американски, насочени към Русия и Беларус. Тези действия са част от опитите на САЩ да пресекат незаконните мрежи за доставки, които се опитват да заобиколят глобалните ограничения на износа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    62
    Мухахахахаха
    Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече нямат укрепени отбранителни линии на изток от ключовия донецки град Покровск, съобщава военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке. "Само дни след като завладяха още две села на изток, руските сили влязоха в Новогродовка и напредват към града в Донецика област с някогашните 14 000 жители. Допълнителна индикация е, че вече няма укрепена украинска отбранителна линия на изток от Покровск“, обяснява Рьопке.
  • 1
    61
    Манаф
    Мартинчо вчера не е дошъл на адреса предложен му по долу,първо защото е страхлива усраинска пизда и второ защото аз го ебах тоест беше зает.Първо го ебах отзад,после както е лайнян му го дадох в устата както обича неговия вожд зеленски хахаха
  • 1
    60
    Фък дъ УКР
    ДеБил-ПеПерастите НЕ СА ХОРА, това е утайката на обществото, това е измет безродна, това е слуз безмозъчна. Как очакваш да "вървим" напред като държава, при наличието на измет, каквато са ДеБил-ПеПерастите, които приема пропадналата усраианска клоака за своя родина?!
  • 1
    59
    Фък дъ РФ
    То е ясно, че всяка бандеронацистка свиня ще бъде заклана накрая, защто хохъла е просто същество, природно лишено от възможност за мисъл. Хохъла не е допринесъл с нищо за човешката цивилизация, ето защо хохлите задължително трябва да бъдат ютилизирани! Слава на Русия и КУР за зеленски майка му да еба!
  • 0
    58
    До 57
    Ей,курво бесарабска,да ти еба майката прокажена от чийто задник си излязъл да ти еба - първо в гъза и после в устата и на тебе и на оня киевски минетчия зеленски дето скоро ще бъде обесен да му еба майката хохълска да му еба
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари