Сърбия увеличава пътните такси с 10%

0
Новите цени за маршрути са в сила от днес
Новите цени за маршрути са в сила от днес

Новите цени за маршрути са в сила от днес

Сърбия увеличава пътните такси с 10 процента.

От днес пътните такси в Сърбия са по-високи с 10 процента, съобщи агенция "Танюг".

Решението на държавната компания "Путеви Сърбие" ще засегне значително разходите на шофьорите, които използват основните транспортни артерии в страната.

Цената на пътната такса за маршрута от Белград до Шид вече е 500 динара (8,35 лева), вместо досегашните 450 динара (7,51 лева). По аналогичен начин, таксата за пътуване от Обреновац до Прелине е увеличена с 50 динара и вече е 560 динара (9,35 лева).

По-значително увеличение има за маршрута от Белград до Суботица, където таксата скача със 70 динара и достига 800 динара (13,36 лева). Пътната такса от Белград до Ниш също е повишена, като новата цена е 1130 динара, което представлява увеличение със 110 динара.

Най-голямото увеличение е за маршрута от Белград до Димитровград (Цариброд), където таксата се вдига със 160 динара и новата цена е 1670 динара (27,89 лева).

Допълнителни увеличения на пътните такси са наложени и за следните маршрути:

  • От Белград до Баточице: нова цена - 500 динара, увеличение с 50 динара.
  • От Белград до Върбаса: нова цена - 470 динара, увеличение с 50 динара.

В решението на "Путеви Сърбие" е посочено, че за физическите и юридическите лица, собственици на моторни превозни средства със стандарт "ЕВРО 6", е предвидено намаление от 10 процента при плащане на пътната такса чрез електронни устройства. Това намаление ще влезе в сила след 30 дни от публикуването на решението, заради необходимите технически настройки на системата за плащане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари