Самолет кацна аварийно в Турция заради бомбена заплаха

0
Двама експерти по обезвреждане на бомби и едно куче продължават да претърсват самолета
Двама експерти по обезвреждане на бомби и едно куче продължават да претърсват самолета

Двама експерти по обезвреждане на бомби и едно куче продължават да претърсват самолета

Самолет на индийската компания "Вистара" (Vistara) с 247 души на борда кацна аварийно в Ерзурум, Източна Турция, заради открита бележка, в която се казва, че в самолета има бомба, съобщиха световните агенции.

Полет UK27, от Мумбай за Франкфурт (ВОМ-FRA), беше отклонен към Турция (летище Ерзурум) от съображения за сигурност“, съобщи индийската авиокомпания в социалната мрежа "Екс", цитирана от Франс прес.

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая написа също в "Екс", че самолетът на „Вистара“ е кацнал аварийно около 16:30 часа местно време (и българско), след като в тоалетната била намерена бележка с надпис „бомба на борда“, съобщи Ройтерс.

Валията (областният управител) на провинция Ерзурум Мустафа Чифтчи, цитиран от турските медии, посочи, че на борда на самолета е имало 247 пътници и членове на екипажа и обяви временно прекъсване на излитанията и кацанията на летището в Ерзурум.

Турският министър на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу съобщи в „Екс“, че кацанията и излитанията на летище Ерзурум са спрени до 21:00 часа местно време.

Пътниците са бяха изведени от самолета и претърсени един по един, преди да бъдат откарани вътре в летището, а екип от експерти по обезвреждане на бомби беше изпратен да инспектира вътрешността на самолета и багажа в багажното отделение, каза валията.

Двама експерти по обезвреждане на бомби и едно куче продължават да претърсват самолета, посочи Йерликая в съобщението си в "Екс".

Мустафа Чифтчи съобщи по-рано, че по време на полета "един от пътниците е написал на салфетка, че има бомба в самолета", след което екипажът бил предупреден и решил да направи аварийно кацане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари