Съдят мъжа, разлепил некролози на жив съдия

0
Деянието е извършено с изключителна дързост и цинизъм, съобщиха от държавното обвинение
Деянието е извършено с изключителна дързост и цинизъм, съобщиха от държавното обвинение Снимка: Dunavmost / Архив

Деянието е извършено с изключителна дързост и цинизъм, съобщиха от държавното обвинение

Районната прокуратурата в София даде на съд мъжа, разлепил некролози на жив съдия. Това съобщиха от държавното обвинение.

На 12 декември миналата година в сградата на Софийски районен съд на бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той депозирал в деловодството на Софийска районна прокуратура „Искане“, включващо следното текстово съдържание: „Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия Станислав Седефчев възкръсна…убеден съм, че скоро ще се появи на работа.“

Към депозираното „Искане“ били приложени 2 „антинекролози“, на които имало снимка на съдията от Софийски районен съд. На „антинекролозите“ пишело „Блага Вест !!!“ и „на 12.12.2023 г. възкръсна нашият любим съдия Станислав Седефчев Амин!“, като на горепосочените два „антинекролози“ било отбелязано, в долния им десен ъгъл, че били от „Прокуратурата“.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. То е извършено с изключителна дързост. Мъжът разпространил видеоклип в интернет платформата, в който било заснето депозирането на „Искането“ и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: „Скръбна вест“ и с текстово съдържание, съобщаващо за настъпилата смърт на съдията.

Първата проява на мъжа е от юли миналата година, а след това некролози бяха залепени и през ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Българският съд
    ката ден показва неуважение към обществото неспазвайки разписани правила за поведение на съдиите в процесуалните закони и в Закона за съдебната власт. . Нещо съдебната власт е кьорава за своите прегрешения, но за това пък с добро зрение, когато член на обществото покаже неуважение, навярно напълно заслужено.
  • 13
    1
    Дрън, дрън!
    Ще му пръднат на ую. Убеден съм, че за да го направи този човек, м_ъдията си е постлал със „справедлива“ или умишлено протакана присъда! Да се готви следващият!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари