Съдят мъж за закани с убийство на Женския пазар

0
Софийска районна прокуратура задържа обвиняемия
Софийска районна прокуратура задържа обвиняемия Снимка: БТА

Софийска районна прокуратура задържа обвиняемия

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност лице за две закани с убийство, след като на 15 август 2024 година около 18:00 часа в ресторант на булевард „Стефан Стамболов“ № 44 в град София се разиграл инцидент с нож. Обвиняемият А.Д. заплашил с убийство две жени, като отправил редица заплашителни реплики и допрял нож до врата на една от пострадалите. Събитията са се разиграли в района на Женския пазар, където според първоначалните данни е възникнал скандал между множество лица.

Наказателното производство срещу А.Д. е квалифицирано по чл. 144, ал. 3, т. 1, връзка ал. 1 от Наказателния кодекс. Според прокуратурата заканите с убийство са могли да възбудят основателен страх у пострадалите, че заплахите ще бъдат осъществени. В резултат на тези действия, Софийска районна прокуратура е задържала обвиняемия за срок от 72 часа, с цел да внесе искане пред Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Инцидентът е привлякъл вниманието на журналисти, които са отразили случилото се. Това е и довело до образуването на досъдебно производство, в рамките на което се разследват всички обстоятелства около инцидента. Към момента не се съобщава за други лица, привлечени към отговорност, но разследването продължава, като се търсят доказателства и нови свидетели на случилото се.

Случаят е поредният, който поставя под въпрос безопасността в района на Женския пазар в София. Зоната, известна с оживения си търговски и социален живот, често е сцена на различни инциденти, включително конфликти и криминални прояви. Властите подчертават, че подобни случаи изискват бързи действия и сериозно отношение от страна на правоохранителните органи.

Обвинението срещу А.Д. е тежко, като заплахите за живота на хора представляват сериозно престъпление. Предстои Софийският районен съд да вземе решение по искането на прокуратурата за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, което ще бъде от ключово значение за по-нататъшния ход на делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари