Съдия от Върховния съд загина при руска атака в Харковска област

1
При нападението са загинали още трима души
При нападението са загинали още трима души Снимка: Володимир Зеленски / Facebook / Архив

Той е бил на хуманитарна мисия в момента на нападението

Трагедия разтърси Харковска област в Украйна днес, когато четирима души загубиха живота си при две отделни руски атаки в североизточната част на региона. Сред жертвите е и съдия от Върховния съд на Украйна, който е бил на хуманитарна мисия в момента на нападението.

Областният управител Олег Синегубов информира за въздушна атака над село Слатине, разположено на около 25 километра северно от град Харков. При нападението са загинали трима души, а най-малко още трима са ранени.

"Врагът е поразил гражданска инфраструктура, повредил е учебни заведения, магазини. По това време хората са били навън", съобщи Синегубов чрез приложението "Телеграм".

Вячеслав Задоренко, представител на местните власти, уточни, че руските сили са използвали управляеми авиационни бомби от тип КАБ при атаката срещу Слатине.

На около 25 километра по на север, в село Козача Лопан, се разигра втората трагедия. Руски дрон от типа FPV (с управление в реално време чрез видеовръзка) атакува цивилен автомобил. При нападението загина 61-годишният съдия Леонид Лобойко, а три жени, пътуващи с него, са тежко ранени. Информацията бе потвърдена от регионалната прокуратура и Върховния съд на Украйна.

Прокуратурата публикува в "Телеграм" снимка на черен седан, паркиран пред червена тухлена сграда с частично разрушен покрив, илюстрирайки жестокостта на атаката.

Съдия Лобойко е бил в процес на доставяне на хуманитарна помощ на местните жители, използвайки личния си автомобил, когато е бил атакуван. Този акт на състрадание и гражданска отговорност е бил прекъснат от безмилостното насилие на войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    фена на Путин
    С него без него все тая. Справедливост там не съществува. Сащ определя, кое е правилно, какво може да се прави и говори и какво може да се чете.
  • 0
    2
    Българин
    До 1 Да ти се връщат трижди "хубавите" думи на теб, на семейството ти, на децата ти, на близките ти, на всичките ти роднини и сродници, до девето коляно да ги споходят думите изречени от теб за човека/хората от Украйна! Амин!!!
  • 0
    1
    Мнение
    "Бил на хуманитарна мисия..." то не случайно си е казано: Не съди за не бъдеш съден! Та каквото си е търсил си го е намерил! Да гори в ада!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари