Съдебните медиатори в Русе получиха сертификати

6
Николинка Чокоева, председател на Окръжен съд – Русе подчерта важността на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове
Николинка Чокоева, председател на Окръжен съд – Русе подчерта важността на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове Снимка: Окръжен съд - Русе

Николинка Чокоева, председател на Окръжен съд – Русе подчерта важността на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове

На 10 юли 2024 г. в Мраморната зала на Окръжен със - Русе се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверения на медиаторите, успешно преминали специализираното обучение.

В приветственото си слово Николинка Чокоева, председател на Окръжен съд – Русе подчерта важността на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове. Тя отбеляза, че медиацията може да помогне за запазване на добрите отношения между страните по спора. Благодари на медиаторите за тяхната ангажираност към повишаване на квалификацията им и пожела ползотворност в работата.

С връчването на сертификатите медиаторите доказаха своята висока квалификация и готовност да предоставят качествени медиационни услуги.

Ръководството на Окръжен съд – Русе вярва, че това ще допринесе за по-широкото ползване на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове в региона, казаха от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Дъниниг-Крюгер
    Коментращите, вярно ли си мислите, че магистратите не знаят за съдбата на медиацията?! И че вие сте чули, а те - не за решението на Конституционния съд? А това че на папката пише Висш съдебен съвет нещо да ви говори?
  • -3
    13
    мишева
    Боже в какъв град живеем... Тука коментиращите или сте избягали от психото или тепърва чакате за жълти книжки. ЛЕКАРСТВАТА, ХОРА, ЛЕКАРСТВАТА СИ ПИЙТЕ! Комични сте отстрани и в реалния живот не сте по-различни.
  • 11
    12
    Пеевски Делян
    Ако не друго, поне се осветиха адвокатите близки до "новата власт" в Окръжния съд. Бивши и настоящи съпрузи, приятелки на любовници, по линия на ГЕРБ, ДПС и т.н. Пълен отврат!
  • 8
    11
    Гай Баньо
    Смешници.Тази съдебна медиация бе отменена от Конституционния съд.Какви сертификати какви 5 лева.Калинки!
  • 0
    10
    Смях на квадрат
    Кой е тоя Пламен Минев, бе, смешка? Пикото ли ти препържи мозъчето? Драл те е в съдебната зала ли? Аналния вход ли те наболява пак? По-добре стой анонимен, дори недей отговаря че се подразбират кризите ти на втория етаж.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари