Съдът във Варна осъди непълнолетен за кражба на авточасти

0
Повторно престъпление доведе до ефективна присъда за младежа
Повторно престъпление доведе до ефективна присъда за младежа Снимка: БТА

Повторно престъпление доведе до ефективна присъда за младежа

Районният съд във Варна постанови присъда срещу 19-годишен младеж за кражба на автомобилни части и инструменти. Престъплението е извършено, докато подсъдимият е бил непълнолетен, но е преценено, че е могъл да разбира естеството на действията си.

Инцидентът се е случил в периода 21-22 май 2022 година в село Каменар. Младежът е проникнал в база за авточасти втора употреба, като е пробил отвор в тухлена стена. От обекта са били отнети 11 броя автомобилни катализатори и два акумулаторни гайковерта от различни марки. Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 4880 лева.

Съдът е взел предвид факта, че подсъдимият вече е бил осъждан, което определя настоящото деяние като извършено при условията на повторност. Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като младежът е признал вината си.

В резултат на това съдебно производство, 19-годишният е осъден на една година лишаване от свобода при първоначален общ режим. Наказанието е намалено с една трета поради признанието на вината. Освен това, подсъдимият трябва да заплати направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Варненския окръжен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари