Съдът в Одрин гледа делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

0
12 години затвор получи съучастника в убийството на българския граничар
12 години затвор получи съучастника в убийството на българския граничар

12 години затвор получи съучастника в убийството на българския граничар

Одринският съд постанови втора присъда по делото за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров. Мустафа Ергуван, брат на основния извършител, получи 12 години и 6 месеца затвор за съучастие в престъплението.

Трагичният инцидент се разигра през ноември 2022 година, когато Петър Бъчваров изпълняваше служебните си задължения по охрана на държавната граница. Той беше застрелян от Енгин Ергуван, който вече получи доживотна присъда за убийството.

Първоначално Мустафа Ергуван, който е бил заедно с брат си на граничната бразда, беше осъден на пробация. Това решение на Одринския съд обаче беше обжалвано пред Апелативния съд в Истанбул. Истанбулските магистрати върнаха делото в Одрин, изразявайки несъгласие с първоначалната присъда и настоявайки за по-тежко наказание.

На проведеното вчера заседание Одринският съд преразгледа случая и постанови нова присъда за Мустафа Ергуван. Той получи 12 години затвор за опит за убийство и допълнителни 6 месеца за увреждане на служебен автомобил.

Припомняме, че по-рано Енгин Ергуван беше осъден на доживотен затвор за убийството на Петър Бъчваров, както и на 12 години затвор за опит за убийство на неговия колега Рашко Рашков. Към тези присъди бяха добавени и 6 месеца за нанесени щети по служебния автомобил на българските гранични полицаи.

Това съдебно решение затваря една болезнена страница в отношенията между България и Турция, но същевременно повдига въпроси относно сигурността по границата и нуждата от засилено сътрудничество между двете страни в борбата с трансграничната престъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари