Съдът потвърди 200 лева глоба за медицинска сестра в русенска детска градина

4
Глобата е за нарушение на Закона за здравето
Глобата е за нарушение на Закона за здравето Снимка: Dunavmost

Глобата е за нарушение на Закона за здравето

На 06 октомври 2023 година, състав на Районен съд – Русе потвърди наказателно постановление № 48, издадено от директора на Регионална здравна инспекция – Русе, с което на основание член 212, алинея 1 от Закона за здравето на медицинската сестра А. беше наложено административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева за нарушение на член 44, алинея 1 от Закона за здравето. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Русе, съобщиха от съдебната инстанция.

Случаят датира от 27 юни 2023 година, когато инспектори от Регионална здравна инспекция – Русе, дирекция „Надзор на заразните болести“, извършиха проверка в детска градина „Зора“ в град Русе, където А. работи като медицинска сестра. Бяха взети проби за лабораторен контрол върху качеството на дезинфекционния режим на работа, като пробите се отнасяха за дезинфекционните препарати „Флашхлор 65“ и „Санифорт“.

При химичния анализ беше установено, че концентрациите на работните разтвори на двата препарата не отговарят на здравните изисквания и на указанията на производителя. Конкретно, работният разтвор на „Флашхлор 65“ за повърхности беше с концентрация 0,022%, вместо изискваните 0,025%, а този на „Санифорт“ за посуда беше с концентрация 0,021%, вместо изискваните 0,05%.

В резултат на установените нарушения, на 07 юли 2023 година беше издадено Предписание № 178 за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки, включващи стриктно спазване на указанията на фирмата-производител за приготвяне, съхранение и употреба на работни разтвори за дезинфекция и извънреден инструктаж на обслужващия персонал.

Изпълнението на предписанията беше възложено на директора на детска градина „Зора“ и на А. Въпреки че А. не възрази срещу дадените предписания и изпълни задълженията си по точка 2, последваща проверка на 24 юли 2023 година установи, че концентрациите на дезинфекционните разтвори отново не отговарят на изискванията.

Въз основа на тези констатации, Регионална здравна инспекция – Русе издаде наказателно постановление срещу А., което беше потвърдено от съда като правилно и законосъобразно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Запознат
    Даааа..кажете къде са изтеглените милиони от ассет банк.Кой ги открадна.нали бяха за магистрала??? Гербжийските гангстери и мафиоти..нали?Глобяват сестрите за 200,кинта..ама после защо ги търсите за помощ,бе боклуци тъпи?Сестри,оставете ги да умрат,да пукнат,всички тъпи и прости даскали...да видят какво е...
  • 3
    7
    Дидко
    Защо са сестри там?Тъпите кухи даскалски кратуни да се грижат за хлапетата,и без това нищо не правят, мьрзеливи са,дебели ,грозни лекички,търкалят се по цял ден, гербажийски кифли,без мозьк,те да се грижат за разтвори,чистота,заедно сьс санитарките циганки,направо супер!!!!!!И за 200,лева,голям проблем бе,ами я опишете колчетата,на тиквата,откьде ги има?????Опишете кьде изчезната милионите от Ассет банка,кой ги открадна,защо мьлчите,, крадливи боклуци,за разстрел сте!
  • 13
    6
    Sos
    РЗИ...шефа им спуснат от горе .... некомпетентен...изгонен от Пакистан..какво очаквате??? Директорът е виновен,назначава прости гербжийски тикви,циганки и мизерни прости хора,в детската градина,най тъпи са детските учители в ясли и градини,бивши сервитьорки, шивачки, фризьорки,викат,обиждат,пълни боклуци,з сериозен бой са,сестрите изобщо не са виновни,но то няма сьдебна система,не работи....
  • 11
    5
    Осман
    Дали в лабораторията на РЗИ могат да приготвят разтвор с точност 0.003%?
  • 12
    4
    Вьзмутен
    Точно!!!Да се накажат директорите,и тъпите санитарки,назначили и Зора,Радост,Снежанка,тъпи и прости санитарки ,със осми клас,циганки и туркини,бьлгарски не знае,да чете не може,за деца ще се грижи,и разтвори ще прави,ужас!На сьд трябва да са дрипавите директорки на градини,тъпи гербажийски кифли!Кмета да ги привика,да му разяснят,какьв помощен персонал са назначили?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари