Съдът отново не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков

0
Следващият месец се надявам агонията да приключи, заяви русенецът
Следващият месец се надявам агонията да приключи, заяви русенецът Снимка: Велико Минков / Facebook

Бащинството няма да бъде признато поне още две години, каза адвокатът на Минков

Бургаският окръжен съд за пореден път не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков.

Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова, която е обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април тя беше пусната под домашен арест.

Причината за отлагането е процесуална пречка. Адвокатът на Минков – Пламен Борисов посочи:

Това е частната жалба на майката за местната подсъдност, която подлежи на обжалване пред Апелативния съд. Майката направи възражение за местната подсъдност. Бавеше и плащането на таксата, затова Велико я заплати и съдът прие това плащане за валидно. Сега делото ще отпътува към Апелативния съд, за да може от там да се произнесат по нейната частна жалба. Това са глупави формалности, без които спокойно може да се мине, но с които, според нас, майката цели да бави процеса. Това пречи на Окръжния съд да се произнесе по нашите искания. Нашето становище беше, че по искането за привременни мерки, вече няма никаква пречка да се произнесе. Вече имаме нужните доклади от дирекция „Социално подпомагане“ – Русе и от компетентните дирекции в София. Всичко нужно за едно такова произнасяне го имаме!

Произнасянето по привременните мерки, което би дало шанс на бащата да отглежда детето, не слагат край на делото, уточнява още адвокатът на Велико Минков:

Това дело няма да приключи поне още две години. Детето ще навърши 2-3 години, когато най-рано, евентуално, може да бъде признато бащинството окончателно. Но това е най-ранното ми предвиждане, никой не знае какво още може да стане.“, категоричен е защитникът Пламен Борисов, предаде БНР.

По думи на Велико Минков, в доклада на дирекция „Социално подпомагане“ е записана препоръка детето да остане при него:

Докладът е 24 страници. Препоръката им е детето да живее при мен, защото имам необходимите условия за отглеждането му. Следващият месец се надявам агонията да приключи.“

Ако Апелативният съд уважи частната жалба на майката, делото ще отиде в Софийски градски съд, уточни още Пламен Борисов, който допълни, че за дата за дело в столицата се чака с месеци и това ще забави още повече процеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари