Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвинен в убийството на приятелката си

0
През годините той е проявявал насилие и към други жени, с които е имал връзка​
През годините той е проявявал насилие и към други жени, с които е имал връзка​ Снимка: БТА

През годините той е проявявал насилие и към други жени, с които е имал връзка​

Софийският апелативен съд остави в ареста Орлин Гигов, обвинен в убийство при условията на домашно насилие.

Случаят, който разтърси столицата, се разигра на 21 юни тази година в жилище в квартал "Красно село".

Обвинения и разследване

Орлин Гигов и неговата приятелка Силвия Киркова са изпили значително количество алкохол в нощта на трагедията. Според събраните до момента данни, Гигов я е пребил, след което сам е сигнализирал полицията. Пристигналите на мястото служители на реда са открили Силвия да лежи мъртва на пода с черепно-мозъчна травма. Разследването разкрива, че това не е първият случай на насилие от страна на Гигов към Киркова, както и че той е проявявал насилие и към други жени в миналото.

Съдебният процес

Орлин Гигов се яви в съда със служебен адвокат. Обвиняемият твърди, че смъртта на Силвия Киркова е резултат от черепно-мозъчна операция, която тя е претърпяла през март тази година. Защитата изиска експертиза от болница "Исул", но съдът отхвърли искането като несъотносимо към настоящото дело, като заяви, че това ще бъде изяснено в хода на съдебно-процесуалните действия.

Защитната теза

Защитата на Гигов заяви, че Силвия Киркова е злоупотребявала с алкохол и често е претърпявала инциденти, свързани с падания и физически наранявания. Адвокатът на обвиняемия подчерта, че всички досъдебни производства срещу Гигов досега са били прекратени.

Решението на съда

Съдът отказа искането на защитата за налагане на мярка "домашен арест", като се позова на събраните до момента доказателства, които сочат към силно предположение за вината на Гигов. Показанията на свидетели също подкрепят тезата, че обвиняемият е извършител на престъплението. Освен това, съдът отбеляза, че Гигов има документирана история за насилие срещу жени, с които е имал връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари