Съдът остави под домашен арест издирван в Унгария българин

0
Мъжът е обвинен за трафик на мигранти
Мъжът е обвинен за трафик на мигранти Снимка: БТА

Мъжът е обвинен за трафик на мигранти

Варненският окръжен съд наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 53-годишен мъж от Варна, който е издирван в Унгария за изтърпяване на присъда. Той ще остане под домашен арест до разглеждане на делото за екстрадицията му. Властите в Унгария го търсят, за да изтърпи остатъка от 4-годишна присъда за трафик на хора.

Европейската заповед за арест на мъжа е издадена от Общия съд в град Сегед на 21 май тази година, а той е задържан във Варна на 29 август. След изтичането на 72-часовото задържане на 1 септември, той е освободен, поради липса на превод на заповедта на български език.

Присъдата в Унгария е свързана с участието на мъжа в трафик на 15 мигранти, сред които афганистанци, пакистанци и индийци, които той е превозил през декември 2021 година. За това престъпление е осъден на 4 години затвор, от които му остават малко над 3 години и 2 месеца.

При проверка за „двойна наказуемост“ е установено, че престъплението, за което е осъден, е наказуемо и по българския Наказателен кодекс.

Адвокатът на мъжа поиска по-лека мярка, аргументирайки се с чистото съдебно минало на обвиняемия, постоянния му адрес и факта, че сам отглежда дете. Защитата подчерта, че след освобождаването си мъжът не се е опитвал да се укрие и заяви, че той не желае да бъде предаден на унгарските власти, предпочитайки да изтърпи присъдата си в България.

Съдът взе предвид всички представени доказателства и постанови, че домашният арест е адекватна мярка. Според решението на съда няма опасност мъжът да се укрие, тъй като вече веднъж е бил освободен и не е направил такъв опит. Мярката ще се контролира чрез електронно средство за наблюдение.

Решението на съда може да бъде обжалвано, като в този случай делото ще бъде разгледано на 10 септември 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...