С въдица и кука няма скука

0

Въдичари се събраха на риболовен празник край Белцов

Местността „Скалите“ край Белцов се превърна в притегателно място за любители риболовци. Тази година риболовният празник събра 25 въдичари на различна възраст, които демонстрираха своите умения в долното течение на река Янтра. Сред тях беше седемгодишната Димана Давидова от Свищов, която впечатли с ентусиазма си, както и Христо Цветанов, който, въпреки че отдавна е прехвърлил осемдесет години, не се отказва от страстта си към риболова.

Събитието, което се провежда за пета поредна година под мотото „С въдица и кука няма скука“, привлича все повече почитатели. Тази година в надпреварата се включиха 16 мъже, 4 жени и 5 деца. На стартова позиция застанаха и представители на три семейства, което добави още по-голямо разнообразие и колорит на празника.

Кметицата на Белцов Боряна Георгиева откри събитието с пожеланието „Наслука“ и подчерта, че брегът на Янтра привлича все повече хора от различни краища на страната. Сред гостите на риболовния празник бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев, които връчиха наградите на победителите. За всички участници бяха подготвени грамоти и поощрителни награди.

Въпреки усилията и различните примамки, участниците успяха да уловят само символично количество дребни рибки. В края на състезанието с най-добър улов приключи Мартин Кирилов от Габрово, следван от Красимир Шопов от Белцов и Антон Цветанов.

Независимо от скромния улов, няколкото часа, прекарани сред природата на брега на Янтра, се превърнаха в истински празник. Не липсваха песни, танци и игри, а шегите и многобройните истории за ловци и рибари предизвикваха широки усмивки сред присъстващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    24
    Приживе Големия Тодор Колев, беше казал, че България е страната с най голяма концентрация на простаци на квадратен метър и тази му мисъл ще отеква във вечността!
  • 0
    1
    Гатанка:
    Виси кат' хуй, мълчи кат' путка! Що е то? отговор: РИБАРРРРР!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари