РЗИ: Две деца имат коклюш в Русе

1
Болните са на 4 и 12 години
Болните са на 4 и 12 години

Болните са на 4 и 12 години

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе, съобщи заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Русе д-р Искра Генева, цитирана от БТА.

Първият случай е регистриран на 10 април тази година. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в добро общо състояние. Предприети са всички мерки, като класът в училището е бил изолиран за 14 дни. Досега няма други заболели нейни съученици.

Вторият случай е от вчера. С коклюш е диагностицирано четиригодишно момченце, което е имунизирано. То не е посещавало от месец детската градина, тъй като е било болно. Направено му е изследване, като резултатът бил положителен. Детето е в добро състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Христо Христов
    Две деца ама баща ми като ми купи колело ,друг път
  • 5
    4
    Очевидно дърт
    Започнаха да се завръщат болести, за които смятахме че са изкоренени. Не говоря конкретно за тая кашлица, а изобщо. Та ние бяхме изкоренили туберколозата! Идите да видите какво е в момента в туб-диспансера. Туберколози, пневмонии, нещо страшно е.
  • 1
    3
    Соц коклюш
    По времето на соца боледувахме от коклюш ( магарешка кашлица) без усложнения. Нямаше тежко болни деца. Тогава, по спомен, нямаше и ваксини.
  • 6
    2
    До 1
    Добре са, освен тези дето починаха. Мир на душичките им..
  • 6
    1
    ...
    Добре са децата, ама да поддържаме нивото на стрес.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари