Ryanair премахва хартиените бордни карти и гишетата за чекиране

0
60% от пътниците вече използват мобилно приложение
60% от пътниците вече използват мобилно приложение

Промяната влиза в сила от май 2025 година

Ryanair премахва хартиените бордни карти от май 2025 година.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair планира цялостна дигитализация на процеса по регистрация на пътниците. Това стана ясно по време на пресконференция в Дъблин, където изпълнителният директор Майкъл O'Лиъри обяви предстоящите промени, позовавайки се на информация от The Irish News.

Дигитална трансформация

От май 2025 година компанията ще премахне напълно хартиените бордни карти и ще закрие всички гишета за чекиране на летищата. Статистиката показва, че 60% от пътниците вече използват мобилното приложение на компанията за качване в самолета.

Актуална ситуация

В момента авиопревозвачът стимулира пътниците да извършват онлайн регистрация преди пристигане на летището. При регистрация на гише, пътниците заплащат допълнителна такса от 65 евро за обслужване.

Решение при технически проблеми

По отношение на възможни технически затруднения, от Ryanair заявяват: "Ако батерията на мобилния телефон ви е изтощена, ние имаме вашето място и вашия паспорт и ще можем да направим проверка на гейта на летището. Ще действаме по същия начин и ако нечий телефон не успява да сканира по някаква причина."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари